seismos aigioΚαλά τα νέα για οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά που επλήγησαν από τον σεισμό της 7ης Νοεμβρίου, καθώς με ανακοίνωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας κα Βασιλική Ψυχράμη, τονίζει πως «ο Δήμος Αιγιαλείας μετά από ενέργειές του, εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να δοθεί οικονομική ενίσχυση σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που επλήγησαν από την πρόσφατη σεισμική δόνηση».
Η οικονομική ενίσχυση, σύμφωνα με το Ν.Δ. 57/73 & 2673/01 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1185/Β΄/11-9-2001), αφορά στην αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των πληγέντων κατοικιών και την αντικατάσταση της οικοσκευής, μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Τα Δικαιολογητικά:
α) Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου στην οποία θα αναφέρεται ότι είναι η κύρια κατοικία. β)Μισθωτήριο Συμβόλαιο σε περίπτωση ενοικίασης. γ) Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης – εκκαθαριστικό 2014 . β) Αντίγραφο Εντύπου Ε9.
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, Ν. Πλαστήρα 19 (Παλαιό Νοσοκομείο), εργάσιμες μέρες και ώρες.