20 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕλλάδαΕνισχύονται και διευρύνονται οι διεθνείς συνεργασίες του Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Ενισχύονται και διευρύνονται οι διεθνείς συνεργασίες του Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Ενισχύονται και διευρύνονται οι διεθνείς συνεργασίες του Αρσακείου Λυκείου Πατρών με Σχολεία και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+.

Αυτές οι συνεργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν το 2004, αφορούν σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, και δίνουν την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αποκτήσουν εμπειρίες και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε εκπαιδευτικά συστήματα που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

[the_ad id=”46371″]

Πιο συγκεκριμένα:
• «Cultivating Languages and Youth Entrepreneurs»
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκρίθηκε για επιχορήγηση στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2/Στρατηγικές Σύμπραξης αποκλειστικά μεταξύ Σχολείων του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών συμμετέχει ως εταίρος μαζί με άλλες τέσσερεις χώρες (Λετονία Aloja (Alojas Ausekla vidusskola), Εσθονία Rakvere (Rakvere Eragümnaasium), Ιταλία Cremona (Liceo Manin)).
Το πρόγραμμα στοχεύει σε μαθητές ηλικίας 15-19 ετών, οι οποίοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος επιδιώκουν είτε την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση είτε τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας ή στην αναζήτηση επαγγελματικής κατάρτισης. Παρά την ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας μέσω του διαδικτύου, των κοινωνικών δικτύων κλπ., τα σχολικά προγράμματα εξακολουθούν να παρακινούν τους μαθητές στην εκμάθηση ολοένα και περισσότερων ξένων γλωσσών. Ωστόσο, οι μαθητές δεν γνωρίζουν ακόμα ποιες ευκαιρίες μπορούν να προσφέρουν οι δεξιότητες ξένων γλωσσών σχετικά με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τις ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και πώς να χρησιμοποιήσουν το κατάλληλο στυλ γλώσσας στις επιχειρήσεις.

[the_ad id=”46274″]

• «DO WELL SCIENCE»
Στόχος του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία μιας καινοτόμου ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, το περιεχόμενο της οποίας θα άπτεται κυρίως των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών.
Την πλατφόρμα θα εφαρμόσουν ομάδες μαθητών, οι οποίοι θα μελετήσουν την αποδοτικότητα της εφαρμογής, θα προσδιορίσουν τα μειονεκτήματά της και θα διατυπώσουν προτάσεις που θα βελτιστοποιούν την αποτελεσματικότητά της. Εκτός από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών συμμετέχουν:
 Liceo Machiavelli
 USR Liguria
 Pixel
 TEI of Patras
 Södertörn University
 ZinevArt
 Sofia Highschool of Electronics “John Aranasov”

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular