Κύριε Υπουργέ,      Με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο σας στη Βουλή, ψαλιδίζει τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που προέβλεπε το άρθρο 3 του πρόσφατα δημοσιευθέντος νόμου 4038/2012. Η νέα ρύθμιση θέτει πλαφόν για την υπαγωγή στη ρύθμιση τα 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα,  περιορίζοντας τις δόσεις σε 24. Μάλλον δεν κατανοείτε τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, καθώς αν ήταν σε θέση να καταβάλλουν αυτά τα ποσά με τον τρόπο που απαιτείτε, δεν θα υπήρχε και οικονομικό πρόβλημα.

Πραγματικά έχετε αντιληφθεί ότι η ότι η πολιτική που ασκείτε είναι πολιτική τύπου «ήξεις – αφήξεις»; Στις 2/2/2012 δημοσιεύεται ο νόμος και την επομένη ημέρα ακριβώς κατατίθεται η σχετική τροπολογία που τροποποιεί επί της ουσίας την αρχική ρύθμιση! Αυτά, κ. Υπουργέ θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε μία τριτοκοσμική χώρα και όχι στην χώρα μας.

Πέραν τούτων η ουσία είναι ότι, με αυτή την αλλαγή υπάρχει μια κατάφωρη αδικία εις βάρος των ατομικών επιχειρήσεων που οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ και δεν έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση. Απαιτούμε να ισχύσει για τις ατομικές επιχειρήσεις το ύψος οφειλής των 30.000 ευρώ, ούτως ώστε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους απέναντι στο δημόσιο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων. Επίσης ζητάμε την επαναφορά του αρχικού μέτρου που προέβλεπε 48 δόσεις καταβολής των οφειλομένων, συν 12 δόσεις στη δικαιοδοσία του κάθε Εφόρου.

Κύριε Υπουργέ,

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας, στις 6/3/2012, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα αναφερθήκατε στο φλέγον ζήτημα κουρέματος των ομολόγων. Συγκεκριμένα αναφέρατε τα εξής:

«… Οτιδήποτε θα χάσουν οι Τράπεζες αυτή τη στιγμή από τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή των ομολόγων, θα πρέπει από την άλλη πλευρά ο Έλληνας φορολογούμενος να το καταβάλλει προκειμένου να προχωρήσουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών…».

      Κατόπιν των λεγόμενών σας,  απαιτούμε κύριε Υπουργέ, να δώσετε εξηγήσεις για το τι πραγματικά εννοείτε όταν λέτε ότι ο Έλληνας φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος να καλύψει το έλλειμμα των τραπεζών. Σας προκαλούμε να προβείτε σε μία δημόσια τοποθέτηση προκειμένου να αποσαφηνίσετε την ανωτέρω δήλωσή σας. Θέλουμε επίσης να σας τονίσουμε ότι  εν καιρώ οικονομικής αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών, των οποίων η πλειοψηφία τείνει να αγγίξει τα όρια της φτώχειας, δεν είναι έντιμο από την πολιτική σας θέση να παίζετε με την αγωνία τους για την καθημερινή τους επιβίωση, προβαίνοντας σε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις.