adeio ds matΑναμενόμενη η χθεσινή εξέλιξη Μόνον «14» από τους «17» που υπέγραψαν το αίτημα για σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την έκφραση αντίθεσης για την έλευση των ΜΑΤ στον Ερινεό, βρέθηκαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να αναβληθεί ελλείψει… απαρτίας.Παρουσία αρκετών πολιτών και προέδρων της δυτικής Αιγιάλειας, που εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή, από συμβούλους της μειοψηφίας προτάθηκε οι «17» να ζητήσουν κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα να μπει προ ημερησίας, κάτι που είναι βεβαίως αμφίβολο εάν τελικά θα γίνει, όπως αμφίβολο είναι εάν θα γίνει γενικότερα η σημερινή συνεδρίαση με δεδομένη την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Λίγες ώρες μετά την «απόπειρα» συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο με ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των κοινοτήτων που πλήττονται από την κατασκευή του ΧΥΤΑ εξέδωσαν ανακοίνωση –ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. το περιεχόμενο της οποίας ωστόσο δεν είναι δυνατό να δημοσιευτεί αυτούσιο αφού χαρακτηρισμοί και συμπεράσματα που αναφέρονται σε αυτή, εμπίπτουν στα όρια των ποινικών διατάξεων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση οι πρόεδροι αναφέρουν ότι η χθεσινή συνεδρίαση είχε σκοπό την έκδοση ενός ψηφίσματος «που μοναδικό σκοπό είχε «ηθική» συμπαράσταση και όχι ουσία»
Επίσης αναφέρουν ότι: «Πρώτα απ’ όλα διαλέξατε μια πολύ «βολική» ώρα για το συμβούλιο. Όντως στις 2 το μεσημέρι όλοι οι σύμβουλοι έχουν τελειώσει τις δουλειές τους. Ακόμα και ο πρόεδρος που όρισε ημέρα και ώρα «έλαμψε» δια της απουσίας του».
Υπενθυμίζοντας όπως λένε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Στ.Θεοδωρακόπουλου «ότι δεν θα γίνει ΧΥΤΑ στην Παπανικολού» καταλήγουν: Για να μη σας αδικούμε όμως (μας προσέχετε, δεν έχουμε παράπονο), μας θυμηθήκατε στις αυξήσεις των δημοτικών τελών. Επίσης μας θυμηθήκατε στην ένταξή μας στη Δ.Ε.Υ.Α., τη στιγμή μάλιστα που ο πρώην δήμος Ερινεού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ενταγμένος στο Βιολογικό καθαρισμό. Δ.Ε.Υ.Α. κύριε δήμαρχε σημαίνει ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, είναι δηλαδή αναπόσπαστα,. Τώρα πως γίνεται και κάποιος που δεν συμμετέχει σε έναν οργανισμό, να επιβαρύνεται γι’ αυτό πληρώνοντας, αυτό μόνο μια «τετράγωνη» λογική σαν τη δική σας θα μπορούσε να το σκεφτεί.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για ότι κάνετε για μας και σας ευχόμαστε υγεία και καλές γιορτές. Ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να σας ανταποδώσουμε την αγάπη σας».