ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Σε μία μεγάλη παλέτα με… έντονα μουσικά χρώματα μετατράπηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Αυγούστου το δημοτικό στάδιο Αιγίου. «Ζωγράφοι» και δημιουργοί οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μπάμπης Στόκας. Πηγή έμπνευσης, το θερμό χειροκρότημα του Αιγιώτικου κοινού, ενώ τα… πινέλα και τα χρώματα έβαλε η ομάδα χάντμπολ «Πήγασος Αιγίου»!
Ακροβατώντας με ιδιαίτερη μαεστρία ανάμεσα στις δικές τους πολυτραγουδισμένες σύγχρονες και πιο παλιές επιτυχίες, στις μπαλάντες και τους αγαπημένους ρυθμούς των τραγουδιών της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, στα αποκλειστικά δικά του αλλά και στα κομμάτια των Πυξ Λαξ που σημάδεψαν τον Μπάμπη Στόκα, στη ροκ, στη λαϊκή, ακόμη και τη ρεμπέτικη μουσική του Τσιτσάνη και του Βαμβακάρη, οι δύο καλλιτέχνες, πλαισιωμένοι από έξι εξαιρετικούς μουσικούς, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κυριολεκτικά αποθεώθηκαν από το κοινό της Αιγιάλειας που είχε κατακλύσει την εξέδρα του γηπέδου. Οι πιο ένθερμοι θαυμαστές των δύο καλλιτεχνών από νωρίς είχαν πιάσει θέση μπροστά από τη σκηνή, ενώ όλοι μαζί πολύ συχνά ένωναν τις φωνές τους, ερμηνεύοντας μαζί με τους καλλιτέχνες αγαπημένα τραγούδια «με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό», όπως είναι και τη μήνυμα που τους ακολουθεί σε κάθε μουσική τους συνάντηση αυτό το καλοκαίρι.

Ενθουσιασμένοι από το κοινό τού Αιγίου
«Το Αίγιο μάς έδωσε απόψε πολύ μεγάλη χαρά υποδοχή και αποδοχή. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε στην περιοχή και το κοινό ήταν καταπληκτικό! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση», ήταν τα πρώτα λόγια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Μπάμπη Στόκα προς τα μέλη τής διοίκησης τού Πήγασου, αμέσως μετά το κλείσιμο της συναυλίας με το «Παράπονο» σε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Επιτυχημένο εγχείρημα το «πέταγμα» στον Πολιτισμό!
Το αποτέλεσμα της συναυλίας και τα εγκωμιαστικά σχόλια των εκατοντάδων Αιγιωτών και επισκεπτών που παρακολούθησαν αυτή τη μουσική πανδαισία δικαίωσαν τους διοικούντες του «Πήγασου» που αφήνοντας για λίγο τις δύσκολες και σκληρές δοκιμασίες του χάντμπολ, ώθησαν την ομάδα να ανοίξει… φτερά προς τον Πολιτισμό. Άλλωστε και ο Αθλητισμός δεν είναι ένας κοινωνικός θεσμός που αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον Πολιτισμό της; Όπως και να ‘χει, το εγχείρημα πέτυχε και το μουσικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού για την Αιγιάλεια θα μείνει για καιρό χαραγμένο στη μνήμη όσων το έζησαν από κοντά…