ektelestikiΜε διευρυμένη σύνθεση και με την παρουσία εκπροσώπων των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Περιφέρεια αλλά και φοιτητών-σπουδαστών, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανταλλάχθηκαν απόψεις και έγινε μια βασική προσέγγιση για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που θα έχει το σχέδιο «Αθηνά» στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από αναλυτική συζήτηση και ύστερα από σχετική πρόταση των εκπροσώπων των ιδρυμάτων αποφάσισε να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα αυτό τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και αφού προηγηθεί μια σοβαρή διαβούλευση και προετοιμαστούν αναλόγως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξει μια συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση με ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Επιτροπή Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προγραμμάτισε ειδική συνεδρίαση για τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου με θέμα «Στρατηγική ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σχέδιο «Αθηνά» για την Παιδεία».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, συνοψίζοντας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το σχέδιο «Αθηνά» που θα άλλαζε το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας αποδεικνύεται πρόχειρο, ανεφάρμοστο και χωρίς ουσιαστικούς στόχους. Δεν καταρτίστηκε με ενιαία κριτήρια από ακαδημαϊκή, κοινωνική και οικονομική πλευρά. Επί πλέον δεν αναδιατάσσει το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες, αποσυντονίζει τις ήδη υπάρχουσες αδύναμες δομές και θέτει σε κίνδυνο Σχολές που το έργο τους έχει καταξιωθεί στην οικονομία, στην παραγωγική διαδικασία και στην αγορά εργασίας».

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Βασίλης Αντωνόπουλος, Χαράλαμπος Καφύρας, Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Υφαντής και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Μετείχαν επίσης οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Αθανασόπουλος, Δ. Βάλαρης, Δ. Δουγένης, Ντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου, Γ. Παππάς, Γ. Χριστόγιαννης καθώς και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Στη συνεδρίαση πήραν επίσης μέρος, από το Πανεπιστήμιο Πατρών ο αντιπρύτανης Χρ. Κροντηράς, από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας τα μέλη της Γ. Βαϊνάς και Κ. Πιστιόλας, από το ΤΕΙ Πάτρας ο πρόεδρός του Σωκράτης Καπλάνης και η αντιπρόεδρος Γεωργία Θεοδωρακοπούλου, από το ΤΕΙ Μεσολογγίου ο πρόεδρος του Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου και ο αντιπρόεδρός του Γ. Κούγιας, από το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του Πύργου ο καθηγητής Αθ. Κούτρας καθώς και αντιπροσωπείες σπουδαστών.