Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργανώνει εκπαίδευση του προσωπικού των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας με θέμα  «Επίσημος Έλεγχος – Επιθεώρηση Συστημάτων HACCP», διάρκειας 35 ωρών, από τις 14 έως τις 18 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Αστέρας» στην Πάτρα.Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Better Training for Safer Food». Οι υπάλληλοι που έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο εξωτερικό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κρίνεται αναγκαίο και απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία και γνώση τους. Υλοποίηση αυτής της απαίτησης αποτελεί η πραγματοποίηση της εν λόγω εκπαίδευσης.

Το αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η επίσημη επιθεώρηση των συστημάτων HACCP πάνω στα οποία βασίζεται η ασφάλεια των τροφίμων στην σύγχρονη βιομηχανία. Η εκπαίδευση του προσωπικού των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ασκούν ελεγκτικά καθήκοντα σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης στοχεύει στη βελτιστοποίηση των ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τονίζεται, ότι ο αποτελεσματικός έλεγχος, με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά πρότυπα, αφενός μεν προστατεύει τη δημόσια υγεία και αφετέρου, οδηγεί σε βελτίωση των ίδιων των επιχειρήσεων προς όφελος του καταναλωτή.