panellinios iatrikosΟ Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ, κ. Αναστάσιος Βασιάδης, συμμετείχαν σε ιατροκοινωνική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο του Παμπελοποννησιακού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στις 17 – 19 Οκτωβρίου 2014.
Με τη συμμετοχή των Πρόεδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, άλλων εκπροσώπων φορέων, καθώς και πολλών ιατρών συζητήθηκαν οι προοπτικές του Συστήματος Υγείας και η μεταρρύθμισή τους σε περίοδο κρίσης, ο Υγειονομικός Χάρτης της Πελοποννήσου, καθώς και η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές του ΤΣΑΥ.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, και τα θέματα παρουσίασαν η κα Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ο κ. Αναστάσιος Βασιάδης, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Ιωάννης Κιτσοπανίδης, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και υπεύθυνος της Επιτροπής για το ΤΣΑΥ και ο κ. Ν.Σταθόπουλος, οδοντίατρος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ.
Παρευρέθησαν στην εκδήλωση οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αγρινίου, κ. Π. Παπαθανάσης, Αιγίου, κ. Σ. Κοίλιας, Αργολίδας, κ. Κ. Παναγιωτόπουλος, Αρκαδίας κ. Γ. Παπασταματάκης, Λακωνίας κα Μ. Τσιρώνη, Πύργου κ. Ε. Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι και άλλων Συλλόγων, καθώς και πλήθος ιατρών από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Η πολύωρη συνάντηση-συζήτηση ανέδειξε τα προβλήματα και τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας, καθώς και την δραματική κατάσταση που παρουσιάζει το Ταμείο μας (ΤΣΑΥ), αλλά και γενικότερα το ΕΤΑΑ.
Ειδικότερα για την περιοχή της Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν από την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, κα Μαστοράκου, οι τρομερές ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τονίστηκε η επείγουσα κάλυψη των κενών, προκειμένου η περίθαλψη των πολιτών να μη δημιουργεί επικίνδυνες για την υγεία, ακόμη και τη ζωή, επιπτώσεις.
Τονίστηκε από όλους η ανάγκη παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου τα θέματα αυτά, για τα οποία η αγωνία του ιατρικού κόσμου είναι έντονη, να τύχουν της επιβαλλόμενης αντιμετώπισης.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα παρέμβει με όσες δυνατότητες υπάρχουν, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν σφαιρικά, με προοπτική και σχεδιασμό τα προβλήματα του συνόλου της περίθαλψης.

Κλιμάκιο του ΠΙΣ σε Ήπειρο και Θεσσαλία
Στο πλαίσιο αυτό, της επιτόπιας ενημέρωσης αλλά και των παρεμβάσεών μας, κλιμάκιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκο, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Ήπειρο και Θεσσαλία, στις 25 – 28 Οκτωβρίου 2014.
Η δύσκολη εποχή που ζούμε επιβάλλει την επίταση της δραστηριότητάς μας και γι’ αυτό καλούνται όλοι οι ιατροί, οι φορείς και οι πολίτες, να συμβάλλουν προκειμένου να ανατάξουμε όσο μπορούμε την ανθρωπιστική κρίση την οποία βιώνει η χώρα μας.