nekrotafioΟλόκληρη «επιχείρηση» είχε στήσει το τελευταίο διάστημα η Ασφάλεια Αιγίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνεχείς κλοπές στο δημοτικό κοιμητήριο του Αιγίου. Έτσι το πρωί του Σαββάτου έγιναν «τσακωτοί» δύο άνδρες ηλικίας 42 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, παράνομη κατοχή και λειτουργία φορητού πομποδέκτη και αντίσταση.
Ειδικότερα, συστήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ειδική ομάδα, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών, που αφαιρούσαν από το Δημοτικό Κοιμητήριο του Αιγίου, από μνημεία, μπρούντζο, κατά τον τελευταίο μήνα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο αστυνομικό δελτίο «πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Οκτωβρίου η ομάδα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, συνέλαβε επ΄αυτοφώρω τους δύο δράστες, να αφαιρούν μπρούτζινες χειρολαβές από μνημείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Αιγίου.
Οι δράστες κατά τη σύλληψη τους, προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 μπρούτζινες χειρολαβές μνημείων και 1 φορητός πομποδέκτης.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν τελέσει από τις 19-9-2014 μέχρι και τις 6-10-2014 άλλες πέντε κλοπές μπρούντζου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αιγίου, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει τις μπρούτζινες χειρολαβές από (690) μνημεία, με την συνολική ποσότητα του μπρούντζου που έχει αφαιρεθεί, να εκτιμάται σε πάνω από τρεις τόνους.
Σημειώνεται ότι, οι δράστες είχαν σε λειτουργία τον φορητό πομποδέκτη και συγχρονισμένο στη συχνότητα των αστυνομικών υπηρεσιών Αιγίου, ώστε να διαφεύγουν έγκαιρα της σύλληψης κάθε φορά που μετέβαιναν αστυνομικοί στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αιγίου για περιπολία και έλεγχο.
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που κατείχαν και χρησιμοποιούσαν για την φόρτωση των κλοπιμαίων και τη διαφυγή τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις».