Στοιχεία για την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών της Ελλάδας – σύμφωνα με τα οποία το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2012 αναμένεται στο 7,2% του ΑΕΠ, το 2013 στο 4,6% και το 2013 στο 2,1% του ΑΕΠ- αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα το ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Task force Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα, ενόψει του κειμένου εργασίας που θα ανακοινώσει την Τετάρτη στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Μπαρόζο αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα επόμενα βήματα που απαιτούνται και τα οποία, εάν η Ελλάδα ακολουθήσει πιστά έως το 2015, θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές.

Πάντως ο πρόεδρος της Κομισιόν δε θα ανακοινώσει πρόσθετα χρηματικά ποσά για την Ελλάδα, αλλά θα επιχειρήσει να πείσει ότι τα περίπου 12 δισ. ευρώ που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τα κοινοτικά ταμεία βάσει του ΕΣΠΑ, αν αξιοποιηθούν έξυπνα και σωστά, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικότερα αποτελέσματα και να οδηγήσουν σε ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.

Τέλος, επαφές στην Ουάσινγκτον ξεκινά τις επόμενες ώρες ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με αντικείμενο συζήτησης τα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου 2013- 2014, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για την Εαρινή Συνοδό του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 20 με 22 Απριλίου και θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής του ΔΝΤ.

skai.gr