dpomi apokriasΣε ένα μεγάλο υπαίθριο γλέντι, απ’όπου δεν έλειψαν τα γέλια και τα πειράγματα, μετατράπηκε το ξεφάντωμα-αναφορά στη γνήσια ελληνική αποκριά που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο του Αιγίου και συγκεκριμένα στην οδό Κλεομένους Οικονόμου, η οποία πεζοδρομήθηκε για να φιλοξενήσει το πλήθος των χορευτών αλλά και των θεατών, που παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Χοροί, περιπαικτικά τραγούδια, μπούλες, μασκαράδες, γαϊτανάκια, έθιμα και δρώμενα της ελληνικής αποκριάς, ανέβασαν το κέφι στα ύψη, ενώ οι υπαίθριες ψησταριές κερνούσαν τον κόσμο μεζέδες, χειροποίητες πίτες και άφθονο κρασί και τσίπουρο.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά δεν έκρυψε τη μεγάλη χαρά των διοργανωτών για την επιτυχία της εκδήλωσης, ευχόμενη καλή και χαρούμενη Αποκριά σε όλο τον κόσμο.

Συμμετείχαν: Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας, Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένης «Η Ένωση», Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες», Λέσχη Χορού «Dancing Club».

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, που ήταν το Σωματείο Κρεοπωλών Αιγίου, η Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας, η “Αχαιών Οινοποιητική”, το “Κτήμα Καρανικόλας” και ο “Οινοφόρος”.