SFIRI DIKASTIRIOUΤη σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προ του κινδύνου να καταργηθεί τελικά η εμμάρτυρη απόδειξη στις Αστικές δίκες, ζητά με αίτησή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος, αίτηση η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας και στη Συντονιστική Επιτροπή προέδρων δικηγορικών συλλόγων.
Μεταξύ άλλων στην αίτηση αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων που έγινε στα Καλάβρυτα, όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Χώρας εξέφρασαν στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης την αντίθεσή τους στην επερχόμενη κατάργηση της εμμάρτυρης διαδικασίας στην πολιτική δίκη που προωθείται με την επικείμενη κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Δυστυχώς είναι πλέον προφανές με βάση δημοσιεύματα και πληροφορίες, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρά τις καθολικές αντιδράσεις του Δικηγορικού Σώματος προχωρεί στην κατάθεση του Νομοσχεδίου με την οποία μεταξύ άλλων καταργείται η έμμαρτυρη απόδειξη στις Αστικές Δίκες. Η ενέργεια αυτή ουσιαστικά αποτελεί ταφόπλακα για τον μαχόμενο δικηγόρο. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών που ως στόχο έχουν την αποδυνάμωση του δικαστηριακού ρόλου του μαχόμενου δικηγόρου και την καθιέρωση μιας μορφής απονομής της Δικαιοσύνης που δεν συνάδει με την συνταγματική επιταγή που της προφορικότητας. Πλέον δεν έχουμε τα χρονικά περιθώρια να παρακολουθούμε αμέτοχοι τις εξελίξεις αυτές αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τις προλαβαίνουμε. Τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε οικονομική εξαθλίωση δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Έχουμε θεσμική υποχρέωση και είμαστε υπόλογοι στο Δικηγορικό Σώμα που μας εμπιστεύθηκε να αντιδράσουμε συλλογικά, άμεσα και συντονισμένα στην προώθηση των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που θα οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση και τέλμα το δικηγορικό λειτούργημα.
Επιτέλους πρέπει να αντισταθούμε στην επερχόμενη εξαφάνιση του επαγγέλματός μας και του ρόλου μας ως συλλειτουργών στην απονομή της δικαιοσύνης».