Παρότι ως αίτημα από πλευράς πολιτών είναι θεμιτό, θα μπορούσε να θεωρηθεί «υποκριτικό» από κάποιους τουλάχιστο δημοτικούς συμβούλους που το… υιοθέτησαν απαιτώντας το ούτε λίγο ούτε πολύ, το δημοτικό συμβούλιο να υποκαταστήσει την ελληνική πολιτεία και δη το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.Κανείς φυσικά δε θέλει τα ΜΑΤ στον τόπο του, αλλά το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είναι εκείνος ο χώρος παραγωγής για πολιτική ουσίας για τον τόπο…
Δυστυχώς το θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΑ Δυτικής Αιγιάλειας έχει …ιστορία και πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο «μηδέν», με τις καταστάσεις να βρίσκονται σε οριακό σημείο και να υπάρχει κίνδυνος «εκτροχιασμού».
Η παρουσία προέδρων και κατοίκων κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έφερε «εκρηκτικό» κλίμα με τον πρόεδρο του ΔΣ να αναγκάζεται να διακόψει το συμβούλιο προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα και τους κατοίκους να διαπληκτίζονται έντονα με δημοτικούς συμβούλους. Βεβαίως από πλευράς κατοίκων που παραμένουν εδώ και ένα μήνα στους δρόμους με κίνδυνο να περάσουν και… τα Χριστούγεννα στήνοντας «καραούλι» προκειμένου να εμποδίσουν την έλευση του εργολάβου, είναι αν μη τι άλλο δικαιολογημένη η απαίτηση να …φύγουν τα ΜΑΤ.
Το θέμα που τέθηκε από πλευράς μειοψηφίας προ ημερησίας δεν μπήκε καν σε συζήτηση αφού κατά πλειοψηφία το σώμα δεν ενέκρινε την συζήτησή του. Υπέρ της συζήτησης για έκδοση ψηφίσματος τάχθηκε σύσσωμη η μειοψηφία κι από πλευράς δημοτικής αρχής οι: Μ.Μουτούσης, Π.Μπερούκας και Αθ.Σταυρόπουλος.