erotimatikoΜετά την λήξη των ανωτέρω εκδηλώσεων μπορεί κανείς να μου απαντήσει
-Είναι τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ πολιτιστική εκδήλωση ?
-Αποτελούν τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ πολιτιστική δράση?
Ή
Είναι μία καθαρή εκδήλωση διαφημιστικού περιεχομένου ,μία προωθητική ενέργεια ενός τοπικού προϊόντος ,του κρασιού.
Αυτή την ενέργεια πρέπει από κοινού ή και κάθε μία ξεχωριστά να την υλοποιούν οι οινοποιητικές εταιρείες που ευρίσκονται στα όρια του δήμου Αιγιαλείας και μόνο.
Αυτές οι εταιρείες έχουν υποχρέωση για την προώθηση του προϊόντος που παράγουν για την περαιτέρω πορεία της εταιρείας των.
Τώρα τι δουλειά έχει η ΔΗΚΕΠΑ να διοργανώνει αυτή την εκδήλωση ξοδεύοντας το τεράστιο ποσό των 16069€ ,εξ όσων εξόδων για την εκδήλωση αυτή έχουν αναρτηθεί μέχρι 29/8/2014.
Μήπως αποτελεί η ΔΗΚΕΠΑ το γραφείο μάρκετινγκ των ανωτέρω οινοποιητικών εταιρειών ?
-Μήπως καταβάλλονται από το προσωπικό ταμείο των 6 συμβούλων της ΔΗΚΕΠΑ επι συνόλου 11μελών του ΔΣ, που ενέκριναν το ανωτέρω ποσό στην συνεδρίαση της 11ης Αυγούστου 2014?
ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ
-Είναι καθαρά χρήματα από το ταμείο του δήμου που δίδεται κάθε χρόνο στην ΔΗΚΕΠΑ από της συστάσεως της ως επιχορήγηση βάσει κάποιου προγράμματος που εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο.
Αλήθεια στο πρόγραμμα αναφέρεται αυτή η δράση της?
-H διοργάνωση αυτή συνάδει με τους ιδρυτικούς σκοπούς της ΔΗΚΕΠΑ που ενεκρίθηκαν και ψηφίστηκαν με την υπ αριθ.276/3/6/2011 απόφαση του ΔΣ του δήμου Αιγιαλείας?
-Ο σκοπός της ΔΗΚΕΠΑ είναι να προετοιμάζει τα δείπνα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014σε 22 σημεία της Αιγιάλειας
Κύριοι της Απερχόμενης διοίκησης αλλά και της νέας διοίκησης αυτές οι εκδηλώσεις που γίνονται με δημόσιο χρήμα δεν είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις και ούτε επωφελούνται το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών.
Ούτε και αποτελούν τουριστική προβολή της περιοχής μας.
Υπάρχουν άλλες εκδηλώσεις που προβάλλουν τουριστικά τον τόπο μας.
Δυστυχώς δεν έχετε ακόμα αντιληφτεί.
Κύριε δήμαρχε της νέας δημοτικής αρχής.
Βάλε φρένο σε αυτές τις ενέργειας της ΔΗΚΕΠΑ, και δημιούργησε ένα νέο μοντέλο χρηστής οικονομικής διοίκησης .
-Είναι δυνατόν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Αιγιαλείας των 6 πρώην δήμων να λαμβάνουν ως οικονομική χορηγία συνολικά 10000€, ετησίως, και ο δήμος να επιχορηγεί ετησίως την ΔΗΚΕΠΑ ΜΕ 300000€,και η οποία εν συνεχεία να δαπανά 16069 ευρώ για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ- 6396ευρώ για τα εγκαίνια του θεάτρου-25000ευρώ για ηχητικά καρναβαλικών παρελάσεων κ.λ.π που δεν είναι της παρούσης
-Ομοίως και όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της Αιγιαλείας που παίρνουν το ίδιο ποσό.
Το λάθος ξεκινά από τον δήμο που εντάσσει τα ανωτέρω ποσά των 10000€ στον προυπολογισμό κάθε έτους με αιτιολογία ,δεν υπάρχουν χρήματα ,ενώ επιχορηγείται την ΔΗΚΕΠΑ (Έχει επιχορηγηθεί μέχρι σήμερα με 1100000€)που είναι ΝΠΙΔ και πρέπει να συντηρείται και να λειτουργεί με ίδια κεφάλαια σύμφωνα με τον νόμο,που δίδει δυνατότητα στον δήμο να επιχορηγεί την ΔΗΚΕΠΑ υπό ορισμένες προϋποθέσεις που συνήθως δεν τηρούνται.
-Είναι δυνατόν να υπάρχουν εξωτερικοί συνεργάτες στην ΔΗΚΕΠΑ αμειβόμενοι (δύο με 16200€ ετησίως έκαστος δηλ. 34000€)με απ ευ ευθείας αναθέσεις και με αιτιολογίες που μόνο το γέλιο προκαλούν.?
-Είναι δυνατόν να πληρώνεται κάποια κυρία δημοσιογράφος με 13200€ ετησίως με απ ευθείας ανάθεση για έργο ΄΄Συντήρηση του Site εργασία που μπορεί να κάνει και ένας μαθητής του Λυκείου ή φοιτητής πληροφορικής του Πανεπιστημίου με λιγότερα από τα μισά χρήματα?
Σκεφτείται πόσους πτυχιούχους άνεργους Πανεπιστημίου αμέτρητων ειδικοτήτων είναι δυνατόν να προσληφθούν με τα ίδια χρήματα ,και να χρησιμοποιηθούν και στον δήμο αλλά και στα άλλα ΝΠΔΔ του δήμου
Δεν θα συνεχίσω άλλο ,με αυτόν τον τρόπο .Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ