Την Δευτέρα στις 2.00 μ.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, για το Ναύαρχο ε.α. και τέως Υπουργό Γιάννη Βασιλειάδη, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 88 ετών.Την Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα η σορός του θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου και στη συνέχεια θα ενταφιαστεί στο Νεκροταφείο Αιγίου.

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 χρόνων, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Αχαΐας Γιάννης Βασιλειάδης. Ο Γιάννης Βασιλειάδης είχε γεννηθεί το 1924 στο Αίγιο και είχε φοιτήσει στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, είχε μυηθεί στο Κίνημα του Ναυτικού, έχοντας τον βαθμό του αντιπλοιάρχου, ενώ αποστρατεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με τον βαθμό του ναύαρχου. Μετά την αποστρατεία του, διετέλεσε κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά το 1985 με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ. Στη συνέχεια πολιτεύτηκε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα και εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 1989 και του 1990. Στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε τον Ιούλιο του 1989 διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, στη δε κυβέρνηση που σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 1990, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ανέλαβε υπουργός Δημοσίας Τάξης, όπου παρέμεινε μέχρι το 1991.

Ο Γιάννης Βασιλειάδης ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους ελάχιστους ευεργέτες εν ζωή. Το φιλανθρωπικό έργο που άφησε πίσω του ήταν τεράστιο, κυρίως με το κοινωφελές ίδρυμα που είχε συστήσει στη μνήμη της κόρης του Κατερίνας που απεβίωσε πρόωρα από ανίατη ασθένεια. Το ίδρυμα «Κατερίνα Βασιλειάδη»  

Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου  Η Αχαϊα και η χώρα έχασε σήμερα έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα. Ο Γιάννης Βασιλειάδης δεν ήταν μόνο ο αχαιός υπουργός που μερίμνησε για τον τόπο του όσο ελάχιστοι, ήταν και εκείνος που σε δύσκολες εποχές αντιστάθηκε, αποτρέποντας  πραξικόπημα  σε βάρος της χώρας μας, λίγο μετά την πτώση της Χούντας. Και αυτό του το οφείλει η Ελλάδα.  Τόσο ως αξιωματικός του Πολεμικού μας Ναυτικού, όσο και ως πολιτικός ο Γιάννης Βασιλειάδης ήταν  σταθερός στις θέσεις και ιδέες του με ευθύ και λακωνικό  λόγο. Ως νέα πολιτικός, εκφράζω με σεβασμό τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τους οικείους του αλλά παράλληλα την ελπίδα πως σύγχρονοι πολιτικοί θα μιμηθούν την πολιτική διαδρομή και το ήθος του.

 

 

   “Αιγιολάτρης και φιλικός, πέραν της πολιτικής, ο Ι. Βασιλειάδης”

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ

 

Με την αναγγελία θανάτου του τέως Υπουργού και Βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Βασιλειάδη, ο Πολιτευτής Αχαίας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

“Το Αίγιο και η Αχαία μετρούν μία ακόμα σημαντική απώλεια, αφού ο “Μπάρμπα-Γιάννης” της πολιτικής έφυγε από τη ζωή. Με έργο στον τόπο του και πολλά καλά στους συντοπίτες του, αγαπήθηκε, στηρίχθηκε και κράτησε γνήσιες φιλίες και μετά την έξοδό του από την ενεργό πολιτική δράση. Αιγιολάτρης μια ζωή, ποτέ δεν σταμάτησε να νοιάζεται για την πόλη του, βοηθώντας πάντα και με οιονδήποτε τρόπο, Ευγενής, σταθερός στις απόψεις του και φιλικός, του άρεσε να βλέπει τη νέα γενιά να προχωρά μπροστά, να παράγει και μην κάνει λάθη των παλαιοτέρων.

 

Είχα την τύχη και τη χαρά από την αρχή της πολιτικής μου πορείας να εισπράττω συχνά από το 2004 τις παρατηρήσεις του και λόγια απ’ αυτά που ενδυναμώνουν έναν πολιτικό.Τελευταία φορά που ζήτησε να με δει ήταν προ διμήνου περίπου – εν όψει των εκλογών – και τα όσα μου είπε θα ηχούν, ως τα τελευταία απ’ αυτόν, χωρίς σκοπιμότητες και με περισσή αγάπη προς ένα “Αιγιωτάκι” όπως του άρεσε να με λέει χαϊδευτικά. “Να μην ξεχνάς ποτέ τον κόσμο που σε στηρίζει, να μην ακούς όσα μίζερα λένε γύρω σου και να αφήσεις κάτι πίσω στον τόπο σου”. Από τον “Ναύαρχο” μάθαμε, ακούσαμε και θα θυμόμαστε πολλά”.   υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αν. γραμματέας Παιδείας του κόμματος Νατάσα Ράγιου, με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Βασιλειάδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Μόλις μάθαμε για την απώλεια του ναυάρχου, του βουλευτή, του υπουργού , μα πάνω απ’ όλα του Ανθρώπου που αγωνίστηκε για την Αχαΐα και την Νέα Δημοκρατία, νοιώσαμε βαθιά λύπη .

Ο Γιάννης Βασιλειάδης, ο πολιτικός, ο Αχαιός, ο Αιγιώτης , δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο θάνατός του αποτελεί για όλους μας μεγάλη απώλεια.

Μα κυρίως σε καιρούς χαλεπούς για το πολιτικό σύστημα,  o χαμός του , έστω και αν για χρόνια είχε απομακρυνθεί από τα κοινά, επαναφέρει μνήμες και μέτρα σύγκρισης που μας χαλυβδώνουν για να γίνουμε όλοι εμείς σήμερα καλύτεροι.

Αντίο ναύαρχε… Μας δίδαξες ήθος , αξιοπρέπεια, μας έδωσες κουράγιο σε δύσκολες εποχές, μας απέδειξες πως η ανθρώπινη αξία πρέπει να συμπορεύεται με την πολιτική προσφορά.  Τώρα θα χαμογελάς  δίπλα στην αγαπημένη σου και αγαπημένη μας  Λένα…

Δεν θα σε ξεχάσουμε, δεν θα σε ξεχάσω, ποτέ.

 

Τοπική Επιτροπή

Της Ν.Δ. Τεμένης

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την βαθιά θλίψη που μας διακατέχει από την στιγμή της είδησης του θανάτου του Κ. Γιάννη Βασιλειάδη. Το καινό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο γιατί ακόμη και όταν δεν ήταν βουλευτής ήταν παρόν με το έργο του, την προσφορά του και τις συμβουλές του όπου Τον χρειαζόμασταν. Ευπατρίδης της πολιτικής πρόσφερε τα μέγιστα στον τόπο του προτάσσοντας πάνω από όλα το συμφέρον της Περιοχής του. Σας ευχαριστούμε για όσα μας προσφέρατε και θα σας θυμόμαστε πάντα.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑΥΑΡΧΕ.