Σκέτα Νεοδημοκρατικά είναι η απάντηση στην περιρρέουσα και πάλι ανόητη εσωπαραταξιακή βάσανο.

Έτσι όπως η ιδρυτική μας διακήρυξη από το 1977 αποσαφήνισε και που δεν χρειάζεται επικαιροποιημένες επεξηγήσεις, ούτε φυσικά την σοφία των κάθε λογής μεσαιοχωριτών και καθαροχωριτών!!

Γι αυτό και αμέσως πρέπει να σταματήσει κι’ αυτή τη φορά το ψάξιμο στα βαθειά ιδεολογικά μας μήπως και ερμηνεύσουμε και θεραπεύσουμε τις αιτίες της μεγάλης ήττας της 6ης Μαΐου, αφού δεν μας έφταιξαν ούτε οι ιδέες μας, ούτε η καθαρότητά τους, ούτε οι όποιες επιμειξίες τους, αλλά μόνον ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ.

Οι δικοί μας άνθρωποι—πιστοί, δύσπιστοι και ευκαιριακοί ριψάσπιδες, που αντί να παντρέψουν το χρέος με την ιστορία και το αύριο, αναλώθηκαν στο καιροσκοπικό «σήμερα» του κυνικού προσωπικού τους καριερισμού και της αντιδημοκρατικής τους αλαζονείας.

Γι’ αυτό λοιπόν όσοι άλλη μια φορά με βαθυστόχαστο ύφος αρέσκονται σε βερμπαλιστικές αναλύσεις και σε βαρύγδουπα άρθρα, ας καταλάβουν πως αυτό που από πάντα χρειαζόταν η Νέα Δημοκρατία είναι καθαρές δεξαμενές εσωτερικού παραταξιακού πατριωτισμού για μια νέα ιδεολογική και πολιτική αισθητική και αυτοεκτίμηση, χωρίς άλλα μαζοχιστικά και αιμορραγικά αυτομαστιγώματα.

Δεξαμενές και κολυμπήθρες παραταξιακού πατριωτισμού έχει πάλι ανάγκη η Νέα Δημοκρατία που θα την αποτοξινώσουν από τα ελαττώματα του τεράστιου ΕΓΩ του καθενός μας και επίμονα και βασανιστικά θα μεγιστοποιήσουν το εσωκομματικό μας ΕΜΕΙΣ, κατακτώντας και μονιμοποιώντας τον αμοιβαίο εσωτερικό σεβασμό, την αξία και την σύνθεση, κυρίως όμως την συντροφικότητα που μας λείπει τόσο πολύ.

ΕΜΕΙΣ λοιπόν είναι το πρόταγμα στο νέο κρίσιμο δρόμο μας και μπροστά στη διαφαινόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση.

ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς εγωισμούς, κουτοπονηριές και μπαμπεσιές μεταξύ μας, εμείς χωρίς έπαρση, κολακείες, ρουφιανιές και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, εμείς χωρίς ιδιοτέλειες, κομπασμούς και παρείστικα σύνδρομα, εμείς χωρίς συντροφικές χαιρεκακίες. τραχιά ένστικτα αυτοσυντήρησης και νεοπλουτίστικες εμμονές.

ΕΜΕΙΣ, που μπορούμε να γίνουμε σπουδαιότεροι σαν πολιτικό σύνολο και πολύ πιο δημοκρατικοί, ταπεινοί και ευπροσήγοροι με το λαό και τους συμμαχητές μας.

ΕΜΕΙΣ, που για να γίνουμε περισσότεροι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι από πριν.

Δύσκολη θα ισχυριστούν κάποιοι η μετάλλαξη.

Ναι δύσκολη, σίγουρα όμως η κρίσιμη συγκυρία που την απαιτεί και την χρειάζεται θα την επιβάλλει και συνάμα θα αποβάλλει τους επιτήδειους καιροσκόπους και κερδοσκόπους των αγώνων μας.

Και στην τοπική μας οργάνωση της Αχαΐας, αυτή η θεσμικά αυτοκαταργημένη λούμπεν, φασίζουσα και τυχοδιωκτική παρεούλα που προβοκατόρικα τα διέλυσε όλα και ανήθικα σφετερίζεται και προσβάλλει ματωμένες φανέλες αγωνιστών της, πρέπει να φύγει τώρα.

Ας γίνει λοιπόν η ήττα της αποφράδας 6ης Μαΐου 2012 και τα αίτια της, σταθερή αφετηρία νηφάλιας πολιτικής περισυλλογής για την αναγέννησης και ανασυγκρότησης αυτής της παράταξης, που έρχεται από μακριά αλλά και μακρύ ακόμα δρόμο Εθνικής και δημοκρατικής προσφοράς έχει μπροστά της.

Το αξίζουν οι ιδέες, η ιστορία της και ο πρόεδρός της, ο Αντώνης Σαμαράς.

Το απαιτούν και το μπορούν οι αγωνιστές οπαδοί της και το χρειάζεται η κοινωνία και η πατρίδα.

Του Θρασύβουλο Μαυρομμάτη