euro dhmarxiaΠροχωράει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες πάνω από 5.000€ και πλειστηριασμούς για τις μεγαλύτερες οφειλές στον Δήμο

Αυτό που ήδη είχε αρχίσει να συζητιέται το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έφτασε η ώρα να γίνει… πράξη από τη δημοτική αρχή Αιγιαλείας που με την έλευση του νέου έτους εφαρμόζει αυστηρή οικονομική πολιτική προκειμένου να «συμμαζέψει» τα χρέη που ανέρχονται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ για το δημοτικό ταμείο.
Ο κύβος ερρίφθη και ήδη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο του δήμου προχωρά τις διαδικασίες ώστε να διαβιβαστούν στην ΔΟΥ αλλά και τις Τράπεζες οι απαιτήσεις του δήμου έναντι οφειλετών άνω των 5.000€. Δηλαδή όποιος οφείλει στον δήμο Αιγιαλείας περισσότερα από 5.000€ πέρα από την παρακράτηση φορολογικής ενημερότητας θα υποστεί και κατάσχεση των τραπεζικών του λογαριασμών.
Παράλληλα δε τα μέτρα που λαμβάνει η δημοτική αρχή προκειμένου να εισρεύσει χρήμα στο δημοτικό ταμείο αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο για τους «μεγαλο-οφειλέτες», αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που οφείλουν στο δήμο ποσά που ξεπερνούν τις 50.000€. Για αυτούς θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πλειστηριασμών στις περιουσίες τους ενώ υπό συζήτηση είναι το ύψος του χρέους που θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί (υπάρχει σκέψη να προχωρήσουν πλειστηριασμοί σε οφειλέτες άνω των 15.000€).

Προφανώς η απόφαση αυτή και γενικότερα η «αυστηρή» πολιτική που η δημοτική αρχή τονίζει ότι απαιτείται να εφαρμοστεί προκειμένου να μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει, σηκώνει πολύ… συζήτηση και είναι βέβαιο ότι θα παράγει πολλών ειδών αντιδράσεις…
ΤΟ «ΒΛΕΜΜΑ» ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Παράλληλα ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δ.Καλαμίδας και το οικονομικό επιτελείο του δήμου ξεκινάνε κύκλο επαφών με όλους πρώην καποδιστριακούς δήμους αρχής γεννωμένης από την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να μπει τάξη και να «συντονίσουν» τη …διαχείριση εσόδων κάθε πρώην «καποδιστριακού» δήμου.
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015
Κι όλα αυτά την ώρα που ο δήμος βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης για την ένσταση που έχει κατατεθεί από πλευράς της παράταξης Θεοδωρακόπουλου κατά της απόφασης της Δ.Σ. βάσει της οποίας εγκρίθηκε (κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της δημοτικής αρχής) ο Προϋπολογισμός του δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2015. Είναι σαφές ότι σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή θα απαιτηθεί αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να γίνει νέα συνεδρίαση, να εγκριθεί και να καθαρογραφει ή νέα απόφαση, οπότε θα υπάρξει «δυσλειτουργία». Ωστόσο τα στελέχη της δημοτικής αρχής και ιδίως του οικονομικού επιτελείου του δήμου είναι αισιόδοξα πως η ένσταση δεν θα γίνει δεκτή, οπότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εντός της εβδομάδα αναμένεται να βγει η απόφαση από την Περιφέρεια και να κοινοποιηθεί στο δήμο

περισσότερα στο δελτίο ειδησεων 12-01-2015 του aigialeaipress.com