marantas1Στην έλλειψη αντίδρασης των ποδοσφαιριστών του στάθηκε ο Γιώργος Μαραντάς στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Ο «μελανόλευκος» τεχνικός αφού είπε ότι η ομάδα του δεν μπόρεσε να είναι συγκροτημένη, όπως ήταν ο αντίπαλος, τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι προέχει το καλό της ομάδας και μετά ο εαυτός τους, ενώ αναφορικά με το μέλλον δήλωσε ότι πρέπει να φτιαχτεί μία ομάδα που θα έχει μέταλλο και θα παίρνει ένα ή τρεις βαθμούς από κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Μαραντά:
«Σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για την ομάδα. Θεωρώ αγωνιστικά ότι μέχρι το 30′, δηλαδή μέχρι να πετύχει το γκολ ο αντίπαλος και λίγο μετά, αντιδράσαμε και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πριν δεχτούμε το γκολ είχαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, όμως στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου δεχτήκαμε γκολ και μετά η ομάδα δεν αντέδρασε σχεδόν καθόλου. Αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο μου είχε επισημάνει η διοίκηση ότι συμβαίνει στην ομάδα και δυστυχώς σήμερα το έζησα και εγώ πάρα πολύ έντονα. Στα αποδυτήρια είπαμε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε έχοντας υπομονή στο δεύτερο ημίχρονο και να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Δυστυχώς δεν είχαμε ούτε υπομονή, ούτε προσέξαμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Κάναμε πολλά επιπόλαια λάθη, πολλοί ποδοσφαιριστές ήταν σε κακή μέρα, όλη η ομάδα ίσως ήταν σε κακή μέρα και ήρθε αυτή η πολύ άσχημη ήττα. Και λέω άσχημη ήττα όχι μόνο για τα τρία γκολ που δεχτήκαμε αλλά είναι άσχημη διότι όταν παλεύεις με μία ομάδα που είσαι βαθμολογικά πάνω κάτω το ίδιο και παίζεις στην έδρα σου, πρέπει να είσαι πιο συγκροτημένος σαν ομάδα. και όταν λέω συγκροτημένος δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά, αλλά εννοώ και ψυχολογικά. Εμείς δεν το είχαμε αυτό. Οπως είδατε η Καλλιθέα ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάθισε πίσω για να πάρει τον ένα βαθμό και μετά τους τρεις. Ετσι την βόλεψε. Πάντως ήταν πιο συγκροτημένη ομάδα και εμείς δεν το είχαμε αυτό. Δυστυχώς από το γκολ που δεχτήκαμε και μετά δεν το είχαμε. Πιστεύω ότι αν αυτή η ομάδα μπορεί να αντιδράσει ψυχολογικά, αν ο κάθε παίκτης μπορεί να αντιδράσει, τότε μπορεί να ανέβει διότι αυτή η ομάδα ποιοτικά είναι πάρα πολύ καλή. Το θέμα, όμως, δεν είναι η ποιότητα αλλά τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης που είναι σε αυτή την ομάδα. Δεν μπορεί να γίνεται αλλαγή ο κάθε ποδοσφαιριστής και να λέει γιατί βγήκα. Θα πρέπει να σκέφτεται πρώτα την ομάδα. Πρέπει όλοι να παίζουν πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό τους. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί όταν μία ομάδα θέλει να γίνει ομάδα, πρέπει σε όλα τα επίπεδα να το νοιώθει και να το πιστεύει. Και μιλάω και για τους φιλάθλους, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ότι θέλουν, αλλά οι παίκτες είναι αυτοί που φτιάχνουν την ομάδα και θα πρέπει να είναι συγκροτημένοι σαν άνθρωποι και να σκέφτονται πρώτα την ομάδα και μέσα από αυτή να φανούν και οι ίδιοι. Νομίζω ότι τώρα πλέον όποιος είναι πιο δυνατός χαρακτήρας, αυτός έχει θέση στην ομάδα, αυτός μπορεί να τραβήξει την ομάδα για να ανέβει πιο ψηλά».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για την απογοήτευση των φιλάθλων από την εμφάνιση της ομάδας ενόψει του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο «μελανόλευκος» τεχνικός δήλωσε:
«Οποιος υποστηρίζει μία ομάδα, την υποστηρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα δύσκολα ακόμη περισσότερο. Η απογοήτευση είναι λογικό να έρχεται στους φιλάθλους, αλλά δεν είναι λογικό να έρχεται στους ποδοσφαιριστές. Πρέπει η ομάδα να αντιδράσει. Η απάντηση η δική μου και των ποδοσφαιριστών πρέπει να δοθεί μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να πω λόγια και δεν είμαι άνθρωπος των υποσχέσεων. Εγώ μόνο δουλεύω και αφήνω τη δουλειά μου να μιλήσει. Αν δεν μπορώ να πάρω το αποτέλεσμα που πρέπει θα ξαναδουλέψω, θα επιμείνω. Ξέρω όμως τι ζητάω και το ίδιο θέλω να κάνουν και οι ποδοσφαιριστές μου. Σε ότι αφορά το παιχνίδι της Τετάρτης πιστεύω ότι είναι μία γιορτή και ο κόσμος πρέπει να έρθει. Εμάς μας ενδιαφέρει και αυτό το παιχνίδι, αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτό που συνέβη σήμερα να μην ξανασυμβεί. Για τον κόσμο, φυσικά και μας υποστηρίζει το είδατε και στον Εύοσμο, φυσικά ήρθε και σήμερα, αλλά καλό είναι να υποστηρίζουν την ομάδα στα δύσκολα. Και σήμερα είδα ότι παρά την απογοήτευσή τους, στήριξαν την ομάδα».

Σε ερώτηση για το εάν τα δύο παιχνίδια αποτελέσουν κριτήριο για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τόνισε:
«Είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό. Θα σας πω όμως κάτι. Η ομάδα για να ανακάμψει πρέπει να βοηθούν αυτοί που έρχονται από τον πάγκο. Εγώ δίνω μεγάλη βάση σε αυτό. Πολλοί ποδοσφαιριστές δεν συμμετέχουν ή έρχονται από την κερκίδα, όπως ο Λινάρδος σήμερα, διότι εγώ δεν τους γνωρίζω όλους καλά. Δεν είχα χρόνο να τους δω και προσπαθώ να φτιάξω μία ομάδα που να μπορεί να ανέβει βαθμολογικά. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Μπούνας, που είτε παίζουν είτε δεν παίζουν βοηθούν πάρα πολύ στην ομάδα και υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές που είναι στον πάγκο και βοηθούν την ομάδα. Αυτό που είπα είναι για να τους θίξω τον εγωισμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν για να σηκώσουν την ομάδα πιο ψηλά. Αυτό περιμένω, αυτό πρέπει να κάνουμε. Να κοιτάξουν την ομάδα και μετά το εγώ τους ή και το ανάποδο να γίνεται, πάντα όμως προς όφελος της ομάδας. Οταν θα έρθει η ώρα των μεταγραφών μαζί με τη διοίκηση θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με κάποιους ποδοσφαιριστές. Εάν δεν μπορούν να προσφέρουν, λογικά θα αποχωρήσουν».

Σε ερώτηση για το εάν δούλεψε σύμφωνα με την επισήμανση της διοίκησης για την έλλειψη αντίδρασης δήλωσε:
«Κάθε ποδοσφαιριστής προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα. Αυτό που είχα συζητήσει με τη διοίκηση είναι όταν μένει η ομάδα πίσω στο δεν μπορεί να αντιδράσει. Είναι θέμα αντίδρασης των ποδοσφαιριστών. Αυτοί που μπορούν να αντιδράσουν είναι αυτοί που συμμετέχουν στον αγωνιστικό χώρο. Εάν κάποιος από αυτούς που δεν χρησιμοποιώ πρέπει να τους βάλω για να δούμε ότι δεν μπορούν, δεν έχω χρόνο. Εγώ βλέπω την προπόνηση και πρέπει να αποφασίσω από αυτό που βλέπω. Πριν από μένα ήταν ένας άλλος προπονητής. Δεν έπαιζε ο τάδε ποδοσφαιριστής ή ο τάδε; Πού ήταν η ομάδα; Εγώ δεν ήρθα εδώ για να συνεχίσω την πορεία την παλιά, ήρθα για να αλλάξω κάτι. Προσπαθώ μαζί με τους παίκτες να το αλλάξω».

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί τη σημερινή ήττα πισωγύρισμα δήλωσε:
«Οχι δεν είναι πισωγύρισμα. Δεν θέλω να κοιτάζω έτσι. Εγώ ήρθα για να αλλάξω κάτι με τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν μου αρέσει να κοιτάζω πίσω. Καθόλου. Και να σας πω κάτι. Εγώ είμαι εδώ πέντε αγωνιστικές και η ομάδα έχει δύο ισοπαλίες, δύο ήττες και μία νίκη. Για ποιο λόγο να είναι πισωγύρισμα; Το πιο άσημο είναι ότι χάσαμε στην έδρα μας. Χάσαμε από ένα δυνατό αντίπαλο που είχε υπομονή και εμείς δεν είχαμε. Πρέπει να φτιάξουμε την ομάδα για να παίρνει ένα ή τρεις βαθμούς. Να έχει μέταλλο η ομάδα. Ενας προπονητής για να δείξει τη δουλειά του θέλει το λιγότερο τρεις μήνες. Αν πεις σ’ ένα μήνα ότι έχει δείξει η ομάδα είναι λάθος. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν τους γνωρίζω καλά. Αν πω το αντίθετο θα είμαι ψεύτης».

Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης