Για την κρισιμότητα των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών, την σημαντική καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και τις αρχές της ΔΗΣΥ και την επιλογή του να συστρατευθεί στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη, μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη.«Αναμφίβολα η 6η Μαϊου είναι η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης! Δεν διακυβεύεται μόνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, βρισκόμαστε μπροστά στο σοβαρό κίνδυνο την επόμενη των εκλογών, μέσα από το θυμό που δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος…, να βρεθούμε εκτός ΕΕ και εκτός ευρώ. Υπάρχει μια σωστή πορεία, ωστόσο θα πρέπει πολύ σοβαρά ο καθένας μας να σκεφτεί ποια πρόσωπα θα εμπιστευτεί και για την αυριανή κυβέρνηση και για την τοπική κοινωνία» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής, υπεύθυνος επικοινωνίας,
Επιτροπής Εκλογών και αναπ. Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΣΥ σημειώνοντας πως θεωρεί βέβαιο ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας και η Δημοκρατική Συμμαχία είναι κόμμα διακυβέρνησης, είναι ο τρίτος πόλος σταθερότητας και ελέγχου «ως δύναμη λαϊκής βάσης και λαϊκού κόμματος όπως είναι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τονίζοντας πως το σπουδαιότερο είναι να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση σε μια συμφωνία για τα επόμενα χρόνια. Ενώ για την Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι: «θα είναι στην αυριανή βουλή!  Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο που ξέρει ποιο πρέπει να είναι το αύριο της χώρας και η προσήλωση της στην ευρωπαϊκή ιδέα χωρίς να πουλήσει ποτέ ούτε τις ιδέες ούτε τους αγώνες της, παρέμεινε πάντα σταθερή και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να συστρατευθώ στο πλευρό της και να ενεργοποιηθώ κι εγώ».

Γιατί με τη Ντόρα
και όχι Σαμαρά;

Στην ερώτηση  δημοσιογράφου «γιατί με τη Ντόρα και όχι με τον Σαμαρά» ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας ήταν ιδιαίτερα καυστικός τονίζοντας:
«Προσπαθούσα πάντα να είμαι ανιδιοτελής, αμερόληπτος και αντικειμενικός  ως δημοσιογράφος και σε ένα μεγάλο βαθμό τα είχα καταφέρει, μέσα μου όμως ήμουν ο παραδοσιακός ψηφοφόρος της ΝΔ. Για `μένα ο Σαμαράς δεν είναι ΝΔ! όπως τον έζησα από τη δεκαετία του ‘90 είναι εκείνος ο άνθρωπος ο οποίος έχει παίξει τραγικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, είναι εκείνος ο οποίος το 1993 κι ενώ η Ελλάδα είχε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς κι είχε μπει σε τροχιά διαθρωτικών αλλαγών και συγκρουόταν με τον άκρατο συνδικαλισμό και λαϊκισμό, ο Σαμαράς έριξε την τότε κυβέρνηση και σταμάτησε την πορεία εκσυγχρονισμού της χώρας… Τι έκανε μετά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Γιατί ο Μιλτιάδης Έβερτ δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός; Σήμερα δεν μπορεί να με πείσει για τις αγνές τους προθέσεις. Βέβαια εκείνο που μπορώ να πω είναι πως μόνο ο Σαμαράς θα μπορούσε να κάνει την ευρύτερη κεντροδεξιά πέντε κομμάτια…»

Σ`ότι αφορά το νομό Αχαϊας και την υποψηφιότητά του ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε: «Για το νομό μας, το μεγάλο ζήτημα είναι τα πρόσωπα που θα στείλουν οι Αχαιοί στη Βουλή, να γνωρίζουν τα προβλήματα να έχουν το δυναμισμό και να δίνουν μάχες για αυτά τα οποία πιστεύουν και δεν έχω καμιά αμφιβολία πως η μάχη αυτή μπορεί να κερδιθεί.
Η Αχαΐα έχει τεράστιες δυνατότητες, αυτό που χρειάζεται είναι να δοθεί μια μεγάλη ώθηση! Και οι συμπολίτες μας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για το ποιους θα στείλουν στη βουλή, οι Αχαιοί γνωρίζουν το ποιος είναι ο καθένας μας κι αυτό που ξέρουν είναι ότι για`μένα η «καλημέρα, ήταν πάντα ειλικρινής και καθαρή. Έχω μάθει να κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια και να πολεμάω για τις αξίες μου, έτσι πορεύτηκα ως δημοσιογράφος, ως εκδότης κι ως πρόεδρος της Ένωσης Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων όπου οι συνάδελφοί μου απ`όλη τη χώρα με τίμησαν με επανεκλογή στη θέση του προέδρου. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω απ`όποιο πόστο κι αν βρεθώ».