Τις ευχές του μετέφερε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο. Ο Μητροπολιτης αναφέρεται στο θαύμα που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο κατά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης αναφέρει για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός: “Τούτο κατα τρόπο ανερμήνευτο ανάβει από τον Πανάγιο Τάφο ή κατέρχεται εξ ούρανού με την μορφή ενός φωτεινού κύκλου ή μιάς φωτεινής λάμψεως! Και το θαύμα αυτό γίνεται μόνο στούς Ορθοδόξους! Όταν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης εισέρχεται στι ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, για να τελέσει έκεί τήν ειδική ακολουθία. Κάποια στιγμή όλος ο χώρος περιλούεται από ένα ακτιστο Φώς, ένα θείκό Φως, από το οποίο ανάβουν οι λαμπάδες τίς οποίες κρατάει ο Πατριάρχης, αλλά και οι λαμπάδες πολλών πιστών, οι οποίοι ευρίσκονται έξω από τοι ιερό Κουβούκλιο, καθώς επίσης και τά κανδήλια του Ναού!

Αυτό το θαύμα δεν είναι δυνατόν να το περιγράψει ο άνθρωπος! Μπορείς να τό βιώσεις μόνο και τότε μένεις έκθαμβος! Ευτυχώς σήμερα, με την σύγχρονη τεχνολογία, μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να μεταφερθούμε νοερά εκεί στα Ιεροσόλυμα και να προσεγγίσουμε το τελούμενο θαύμα. Αλλά καί πάλι χρειάζεται να έχουμε μια καθαρή καρδιά καί μια απλοϊκή πίστη για να το κατανοήσουμε! Τα θαύματα είναι γεγονότα “υπέρ λόγον”, δηλ. πέρα καί έξω από τά όρια της λογικής».

Και καταλήγει: «Το ερέθισμα για την ανάρτηση αυτή μας έδωσε ο εξ Αιγίου συντοπίτης μας Εξοχώτατος Υφυπουργός Αμύνης κ. Κωνστ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος μετέσχε της επισήμου Αντιπροσωπείας στα Ιεροσόλυμα, έζησε το θαύμα και μας μετέφερε το Άγιο Φώς εδώ στο Αίγιο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σαν μεγάλη δωρεά!

Αδελφοί μου, εύχομαι το ανέσπερο Φώς του Χριστού να καταυγάζει την ψυχήν μας. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».