Για πρώτη φορά μετά τις εθνικές εκλογές που τον έφεραν μια «ανάσα» πριν τη βουλή (αφού ήρθε πρώτος σε σταυροδοσία με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη που θα έπαιρνε όπως όλα δείχνουν την έδρα στην Αχαϊα εάν έμπαινε στη βουλή) ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος μίλησε για τις δικές του… «κόκκινες γραμμές» ενώ απάντησε και για τα δημοτικά ερωτηθείς από τον Χρήστο Ρουμελιώτη.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Τονίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό και τα κόμματα σήμερα δεν τον εκφράζουν… ανέπτυξε ωστόσο το πού… πηγαίνουν τα πράγματα και πόσο κρίσιμες είναι οι ώρες για τη χώρα.

«Αυτό που σήμερα είναι μείζον είναι πως υπάρχει συμφωνία για την ερχόμενη Πέμπτη με την κατάθεση του προϋπολογισμού και την Παρασκευή με τον εφαρμοστικό νόμο όπου θα φανούν τα πάντα. Εάν έρθουν σε ένα άρθρο Δημοσιονομική προσαρμογή, εργασιακά κλπ. θα φανεί και η συνοχή της κυβέρνησης και θα δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα… Κι αν το πολιτικό σύστημα μπορεί να φανεί αντάξιο των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας». Τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ της πολιτικής των σκληρών μέτρων, επανέλαβε ωστόσο πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να ληφθεί η δόση και χαρακτήρισε «επικίνδυνη» συνολικά τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στηρίζονται στο «λαϊκισμό» και σκέφτονται το πώς θα αυξήσουν τα ποσοστά τους…

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Ερωτηθείς για τα δημοτικά πράγματα και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος χαρακτήρισε «άχαρο» το ρόλο των ανθρώπων που κλήθηκαν να εφαρμόσουν τον «Καλλικράτη» τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας δήμος της χώρας που να μην έχει τα προβλήματα που έχουμε κι εμείς εδώ, στην Αιγιάλεια. την Πάτρα. την Αχαϊα, σημειώνοντας ότι τα πρώτα βήματα έγιναν και έφτασε η ώρα να γίνουν πιο μεγάλες δρασκελιές. «Με θλίβει που βλέπω ότι πολύ νωρίς ξεκίνησε η παραφιλολογία γύρω από τα δημοτικά. Ήταν τέτοια η θλίψη μου με αυτά που συνέβησαν το 2010, τα οποία δεν θέλω να βγάλω προς τα έξω… Έζησα όμως μια κατάσταση που είναι… οδηγός στη ζωή μου από`δω και πέρα. Δυστυχώς στο Αίγιο είναι νοσηρό το σκηνικό σε σχέση με αυτό που απαρτίζει τους παράγοντες και τη νοοτροπία γύρω από τα δημοτικά πράγματα» σχολίασε. Θεωρώντας, όπως είπε, δείγμα υγείας το ενδιαφέρον και την αγωνία αλλά και τις νέες υποψηφιότητες στηλίτευσε ωστόσο τις ενέργειες που «παράγουν αντιπολίτευση». «Με ανοιχτό το θέμα του ΤΕΙ που μπορούμε να το κερδίσουμε σε αντίθεση με το θέμα της ΔΟΥ για το οποίο είχα και προσωπικές επικοινωνίες και συμμετοχή σε μια σύσκεψη τη περ. εβδομάδα, αφού είναι τέτοιες οι αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και σε πολύ μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις απ`ότι η Πάτρα με το Αίγιο, ωστόσο η σύσκεψη της Παρασκευής είναι πολύ σωστή κίνηση και πρέπει να πολεμήσουμε παρότι είναι ελάχιστα τα περιθώρια. Με τόσα λοιπόν σοβαρά για την πόλη θέματα, με τόσα σοβαρά για την κοινωνία ζητήματα, τα δημοτικά πρέπει να επανέλθουν στη σωστή, στη πραγματική τους διάσταση αφού δεν είναι ώρα για… αντιπολίτευση. Τη στιγμή που καλούμεθα να λύσουμε τόσο σοβαρά προβλήματα, ενέργειες που παράγουν μόνον αντιπολίτευση, είναι επικίνδυνες για τη πόλη».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου: Ποιοί είναι πλέον οι προσωπικοί στόχοι; Βουλευτικά; Δημοτικά; Τι;, απάντησε: «Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου κι επειδή συζητήθηκαν πολλά το τελευταίο διάστημα και δε θέλω να παρερμηνευτεί η στάση μου, σήμερα το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί δεν με εκφράζει, ούτε κανένα κόμμα με εκφράζει με τον τρόπο που τα κόμματα λειτουργούν σήμερα και δε θέλω να εμπλακεί το όνομά μου…

Για τα δημοτικά οφείλω να πω δύο πράγματα:

Πρώτον ο τρόπος που λειτουργεί το δημοτικό σκηνικό στο Αίγιο με βρίσκει κάθετα αντίθετο! Μην ξεχνάμε ότι η ιστορία έχει μια συνέχεια… Αυτό που ανέβασε τους τόνους σήμερα είναι η στάση Καραφωτιά. Θυμίζω λοιπόν τη διαμάχη Καραφωτιά με τον Σιαβελή που την πλήρωσε η πόλη κι εν συνεχεία τη διαμάχη Καραφωτιά με τον Θεοδωρακόπουλο που επίσης διέλυσε τα πάντα κι έβαλε σε δίνη την πόλη. Και τα δύο αυτά πρόσωπα, όταν ο κ΄.Καραφωτιάς έκρινε ότι τον εξυπηρετούσε…γύρισε να τα προτείνει για δημάρχους το 2006 και το 2010 αντίστοιχα. Ποιο είναι όμως το σοβαρό; Αυτή η πρακτική, αυτή η πολιτική συμπεριφορά εμένα δε με εκφράζει, δυστυχώς όμως εγώ είμαι η μειοψηφία… Αυτό που έκανε ο Καραφωτιάς είχε την αποδοχή της πλειοψηφίας των «παραγόντων» που ασχολούνται με τα δημοτικά. Με αυτό τον κόσμο εγώ δεν μπορώ να συναλλαχθώ, δε μπορώ να συζητήσω. Κι επειδή ενέπλεξαν το όνομά μου σε διάφορα σενάρια εγώ κατηγορηματικά λέω ότι θέτω εαυτόν εκτός οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης!

Πλην όμως υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, υπάρχουν 40 άνθρωποι που ήρθαν μαζί μου, ήταν το κεντρικό μου ψηφοδέλτιο. Πήγαμε στο Πρωτοδικείο, μπορεί να πήγαμε στις δώδεκα και ένα… γιατί ήταν κλειστό το δημαρχείο της Αιγείρας και συνέβησαν ένα σωρό πράγματα… που είχαν ως αποτέλεσμα να «ξηλωθεί» η δήλωση του συνδυασμού μας όμως αυτοί οι άνθρωποι που ήσαν μαζί μου, η συντριπτική πλειοψηφία θέλουν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Αυτούς τους ανθρώπους οφείλω να τους ακούσω, να μιλήσω μαζί τους να αποφασίσουμε σαν παράταξη τι θα κάνουμε.

Σήμερα με αυτά τα δεδομένα δε σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος διότι σήμερα όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό κεντρικά ένα πράγμα είναι δεδομένο: ό,τι τρία τουλάχιστον κόμματα θα μπουν στη λογική του κομματικού υποψηφίου. ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσουν κομματικό ψηφοδέλτιο γιατί έχουν ανάγκη να παίξουν το ρόλο τους μέσω της Αυτοδιοίκησης και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι εγώ «κομματικός» υποψήφιος δε θα μπορούσα να είμαι, τα περιθώρια για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα στενεύουν δραματικά. Εάν αυτή θα είναι η υποψηφιότητα του Στάθη του Θεοδωρακόπουλου όπως έχει εκφραστεί, εγώ να βγω υποψήφιος για να εκφράσω το αντιπολιτευτικό μένος κάποιων… δε θα το κάνω! Δεν θα υπάρχουν τα περιθώρια και δε θα το κάνω.

Είμαι όμως ξεκάθαρος: Δεν τάσσομαι με κανέναν! Δεν έχω κάνει καμιά συζήτηση, θέτω εαυτόν εκτός διαπραγμάτευσης τη δεδομένη στιγμή, από επιλογή όμως και όχι από αδυναμία!!!».