katrougkalosΣυνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, παρέχοντας διευκρινίσεις για τις ενέργειες και τους στόχους της κυβέρνησης.

«Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» τόνισε ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου για το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Όπως είπε, αν σήμερα εφαρμοζόταν αυτοτελώς το μνημόνιο, «θα μετέτρεπε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης σε ένα σύστημα που θα έδινε απλά επιδόματα, σαν ένα σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης».

Στις δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε πως λαμβάνεται μέριμνα για ειδικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα μπλοκάκια. Παράλληλα όπως είπε, η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει δεκτές πολλές από τις προτάσεις του δικηγορικού συλλόγου.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το «πάντρεμα» του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

Για τις επαφές που ξεκινά στην Ε.Ε., ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό.

Σχετικά με την εισφορά των εργαζομένων με μπλοκάκια, τόνισε πως αυτή θα ανέρχεται στο 6,5% ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα το επωμίζεται ο εργοδότης.

zougla.gr