“Οι εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν πριν το Πάσχα” τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης από το Αίγιο, όπου βρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγίου του κόμματος. Ο γνωστός δημοσιογράφος που εκπροσωπεί τη Ν.Δ. και στα πλαίσια της επίσκεψής του, μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών και απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα των συναδέλφων του.“Η Ν.Δ. βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα και σε μεγάλο ποσοστό τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα, όπως και το πρόγραμμα αλλά και η επαφή με τη βάση που βρίσκεται σε εξέλιξη” σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, τονίζοντας πως ένα από τα ζητούμενα είναι και η ανανέωση, καθώς η κοινωνία διαθέτει ανεξάντλητες δυνάμεις προς αξιοποίηση. “Εμείς δε φοβόμαστε τις εκλογές. Θα σας θυμήσω πως πριν από 2 χρόνια ήμασταν 11 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρισκόμαστε 10 μονάδες μπροστά. Βεβαίως δεν είμαστε ικανοποιημένοι απόλυτα από αυτή τη διαφορά, καθώς έχουμε απέναντί μας ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ αλλά και πάλι, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σήμερα το κλίμα θυμού των πολιτών. Αγωνιζόμαστε να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους πολίτες για τις προτάσεις της Ν.Δ. που εκφράστηκαν από το “Ζάππειο 1″ κιόλας και που σήμερα συζητούνται προς υλοποίηση αλλά και για τις ανησυχίες που είχε εκφράσει εδώ και ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς και που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια. Ο κόσμος λοιπόν είναι θυμωμένος” συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης “όμως πιστεύουμε πως όταν έρθει η ώρα της κάλπης, θα εμπιστευτεί τον Αντώνη Σαμαρά. Ο αγώνας μας θα διαρκέσει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η αυτοδυναμία είναι ο στόχος μας. Δε βλέπουμε κάτι άλλο και πιστεύουμε πως θα την πετύχουμε”.

Για την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε: “Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ομολογούσε στην Ευρώπη πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας, συκοφαντούσε τη χώρα του διεθνώς. Όμως η Ελλάδα δεν αποτελεί νησίδα προβλημάτων στην Ευρώπη. Κοιτάξτε τι γίνεται π.χ. με την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία. Εμείς είμαστε οι δακτυλοδεικτούμενοι και σ’αυτό φταίει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όταν λέγαμε εμείς όχι στο Μνημόνιο, κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά για λαϊκιστή. Τώρα, βγαίνει ο κ. Σημίτης και λέει πως το Μνημόνιο ήταν λάθος. Πού ήταν ο κ. Σημίτης όμως όταν ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμαινε τα λάθη;” Γνώμη του κ. Μιχελάκη, πάντως, είναι η δημιουργία ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης, ώστε η Ευρώπη να έχει τη δική της παρέμβαση.

“Αυτή η κυβέρνηση είναι περιορισμένου χρόνου, βάσει της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών. Όπως και να’χει, πρέπει να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές. Κι όποιος προσπαθεί να μεταφέρει τα εσωκομματικά του προβλήματα στη δημοκρατική διαδικασία, ουσιαστικά υπονομεύει το πολιτικό σύστημα” δήλωσε ο κ. Μιχελάκης συνεχίζοντας: “Δε θέλουμε εκλογές για να γίνουμε εξουσία. Θέλουμε εκλογές γιατί πάνω απ’όλα είναι θέμα δημοκρατίας. Ο κόσμος επιθυμεί να εκφραστεί πολιτικά κι αυτό είναι ξεκάθαρο”.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μιχελάκης επισκέφθηκε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο και το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλο, λίγο πριν την εκδήλωση της κοπής πίτας, η οποία σημείωσε αξιόλογη επιτυχία χάρη στις προετοιμασίες των μελών της τοπικής οργάνωσης. Εξάλλου, συγκαταλέγεται στις επιτυχίες του προέδρου κ. Νίκου Μιχαλόπουλου η παρουσία του Γιάννη Μιχελάκη στο Αίγιο. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. πάντως, κέρδισε τους πάντες με την ευγένειά του, καθώς συνομίλησε με έναν προς έναν τους παρόντες, που ξεπερνούσαν τους 250 και άκουσε προσεκτικά τις παρατηρήσεις τους.

Της: Πέπη Σπηλιωτοπούλου/filodimos.gr