Τις επόμενες μέρες φτάνουν τα μηχανήματα για να ξεκινήσει η αποκατάσταση Ο Αιγιαλέας Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Σ. Θεοδωρακόπουλου, αποφάσισε την αποστολή στο Δήμο μας , μηχανημάτων και  οχημάτων με χειριστές στρατιωτικούς, για την επισκευή και ανακατασκευή σημείων της αγροτικής οδοποιίας, των δημοτικών δρόμων ακόμη και της επαρχιακής οδοποιίας  που υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά τη θεομηνία που έπληξε το Δήμο μας στο διάστημα 6 έως 9 Φεβρουαρίου.

Από χθες Δευτέρα, κλιμάκια αξιωματικών επισκέπτονται τις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές ώστε καταστρώσουν σχέδιο δράσης.

Το πρώτο κλιμάκιο βρέθηκε χθες Δευτέρα στην Ανατ. Αιγιάλεια  όπου παρουσία των αντιδημάρχων Αν. Παλαιολόγου και Γ. Παναγιωτόπουλου αλλά και του υπεύθυνου Πολ. Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας Β. Φιλιππόπουλου ώστε μέσα από την αυτοψία στις περιοχές που θα εργαστούν τα μηχανήματα να γίνει ένας πρώτος προϋπολογισμός που θα καταθέσουν στην υπηρεσία τους.

Σήμερα Τρίτη το κλιμάκιο των βαθμοφόρων του στρατού θα βρίσκεται στο Διακοπτό για να γίνει και εκεί καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η νεροποντή της 6ης Φεβρουαρίου.

Αν και ο καιρός δεν είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια για την αποκατάσταση, εντός της εβδομάδας αναμένεται να  καταφθάσουν υπερσύγχρονα μηχανήματα  του Στρατού και θα αρχίσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών. Προτεραιότητα θα δοθεί στην αποκατάσταση του δρόμου Ακράτας – Ζαρούχλας στη θέση Πύργος. Μάλιστα για την πραγματοποίηση των παραπάνω έργων ο Δήμος Αιγιάλειας ζήτησε ειδική άδεια  για την άντληση αδρανών υλικών και αμμοληψία από τα ποτάμια του Δήμου μας.