Στις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Αριστόβουλος Δημόπουλος:

 

 

«Η ελπίδα είναι αυτή που κρατάει ζωντανούς τους Έλληνες, παρά τα δεινά με τα οποία έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τα τελευταία 2 χρόνια.

 

Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Οι συνταξιούχοι βλέπουν διαρκώς τις συντάξεις και τις αποταμιεύσεις τους να εξανεμίζονται. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης, με το τζίρο τους να μειώνεται κατακόρυφα και να αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας και επιβίωσης, ενώ τα λουκέτα στις επιχειρήσεις διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι απασχολούνται υπό το καθεστώς σύγχρονης δουλείας, με τα κεκτημένα δικαιώματά τους να καταπατώνται καθημερινά και τις αμοιβές τους να περικόπτονται, ανήμποροι να αντιδράσουν υπό το φόβο της απόλυσης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά τις τεράστιες μειώσεις των μισθών, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων ως συνέπεια των σχετικών παραινέσεων της τρόικας. Όσο για την ανεργία, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, αγγίζοντας το 21,8% τον Ιανουάριο, με 1 στους 2 νέους να αδυνατούν να απασχοληθούν.

 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η κρίση ήταν μια καλή ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας. Όμως, άλλο νουθεσία και άλλο τιμωρία. Λάθη κάναμε μετά το 1974 και θα ερχόταν η ώρα να πληρώσουμε για αυτά. Αλλά με τι κόστος; Την ίδια την επιβίωση του ελληνικού λαού; Την εξόντωση μας ως έθνος;

 

Ελλάδα δεν είναι μόνο το ελληνικό κράτος. Ελλάδα πάνω απ’ όλα είναι οι Έλληνες. Είμαστε ο ορισμός του κράτους που δημιουργήθηκε για να περικλείσει στην επικράτειά του ένα έθνος με κοινές καταβολές, γλώσσα, θρησκεία και ειδοποιά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς. Υφιστάμεθα ως έθνος ακόμα και όταν δεν είχε ιδρυθεί ελληνικό κράτος. Το γεγονός αυτό ήταν η κινητήριος δύναμη στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού μετά από 4 αιώνες.

 

Ήρθε η ώρα να αποτινάξουμε έναν ακόμα ζυγό, να πάρουμε πάλι τις τύχες μας στα χέρια μας και να αναστηλώσουμε το πληγωμένο γόητρο και ηθικό μας. Προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης οφείλει να είναι η επίλυση των προβλημάτων που μαστίζει τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η αποπληρωμή του χρέους δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός. Το χρέος θα καταστεί πάλι βιώσιμο, όταν η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, που συνεπάγεται επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, ενίσχυση των υπαρχουσών επιχειρήσεων και αμοιβή κατ’ αναλογία με το παραγόμενο έργο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ας μπει τέλος στα πάθη του ελληνικού λαού, για να μπορέσει να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον, το οποίο θα χτιστεί σε σταθερές και ρεαλιστικές βάσεις.»