OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπ. Κατσιφάρας: «Από κοινού το 2015 θα δώσουμε τη μάχη για την αναγέννηση της ελπίδας στους συμπολίτες μας»

Στο «σπίτι» μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους ώστε από κοινού να δώσουμε τη μάχη για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, δίνοντας παράλληλα την ευχή το νέο έτος 2015 «να είναι μια νέα αρχή, να αλλάξουμε σελίδα».
Στη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου για την ανταλλαγή των ευχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την βασιλόπιτα ευχόμενος σε όλους «ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους υγεία, ευτυχία και για τον τόπο μας καλύτερες ημέρες».
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για «την άριστη συνεργασία για τη βοήθειά σας στην εκκλησία και εύχομαι ο Θεός να σας ανταποδώσει κατά την καρδία σας και τα έργα των χειρών σας. Εύχομαι κάθε καλό και κάθε ευλογία σε όλους σας».
Κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Προτεραιότητές μας και αυτή τη χρονιά από κοινού με όλες τις κοινωνικές και θεσμικές δυνάμεις πρέπει να είναι αντιμετώπιση ανισοτήτων, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, για να μπορέσουμε ξανά να δώσουμε μια ισορροπία και μια κοινωνική συνοχή που τόσο ανάγκη την έχει η πατρίδα μας.
Δεν μπορεί κανείς να μένει απαθής όταν δίπλα του υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν στέγη, που δεν έχουν τροφή, που δεν έχουν πρόσβαση στα δημόσια, συλλογικά και κοινωνικά αγαθά, που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην ελπίδα για το αύριο.
Αυτή τη μεγάλη μάχη για την άρση κοινωνικών, οικονομικών αλλά και παραγωγικών, θα τη δώσουμε από κοινού. Κανείς δεν μπορεί μόνος να κάνει την ανατροπή, όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της περιοχής μας.
Αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και η δεύτερη που έχουμε θέσει ως Περιφέρεια είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας, για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά να μείνει στον τόπο της, ανασυγκροτώντας τον παραγωγικό ιστό της περιοχής.
Και η τρίτη προτεραιότητα είναι να ολοκληρώσουμε και παραδώσουμε στην κοινωνία τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, οδικά, σιδηροδρομικά, σχολεία, στήριξης θεσμών πρόνοιας.
Θέλω και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά το 2015 να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία ολοκληρωμένα τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από το δικό μας περιφερειακό πρόγραμμα αλλά και να δώσουμε μάχη να ολοκληρωθούν η Ολυμπία και η Ιόνια Οδός».
Κλείνοντας ο κ. Κατσιφάρας συνεχάρη τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο «για όσα έχετε προσφέρει στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στο κομμάτι της κοινωνικής συνοχής, ένα έργο μεγάλο το οποίο μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στον αδύναμο συμπολίτη μας».
Στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης μαζί με αντιδημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Τογιοπούλου, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Κατσανιώτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, Συλλόγων, Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας,