times-trofimon-katanalotes-emporio-plithorismosΣχετικά με αντιδράσεις ορισμένων καταστηματαρχών της πόλης μας, όσον αφορά την Κυριακή 28-12-2014, οφείλουμε να ενημερώσουμε τα εξής:
Με κοινό αίτημα και θέση προς την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου , οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Πάτρας ,του Αιγίου και του Δήμου Δύμης αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματα στις 14-12-2014 και ζήτησαν να ανοίξουν την Κυριακή 28-12-2014, όπως επιβάλει η παράδοση αλλά και η εμπορική κίνηση. Διευκρινίζουμε ότι την απόφαση να λειτουργήσουν τα καταστήματα μας στις 28-12-2014 μπορεί να λάβει μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και μόνο για αυτά που έχουν εμβαδό κάτω των 250τμ και για όσα δεν ανήκουν σε αλυσίδες πολυεθνικών. Η ΟΕΣΠΝΔΕ υπέβαλλε το ερώτημα σε όλους τους συλλόγους του Νομού Αχαΐας προκειμένου να κατατεθεί ομόφωνη θέση στον Περιφερειάρχη, όμως ο Σύλλογος του ιστορικού κέντρου Πάτρας όχι μόνο δεν απάντησε αλλά εξέδωσε πρόγραμμα-ανακοίνωση ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14-12-2014, ταυτιζόμενος με τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, που υποχρεωτικά βάση του νόμου έπρεπε να είναι κλειστά στις 28-12-2014.
Μετά το τορπίλισμα της προσπάθειας αυτής και εφόσον δεν υπάρχει ομοφωνία, η ΟΕΣΠΝΔΕ αναγκάζεται να άρει την προσπάθεια της. Ποιος εξυπηρετεί τι, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.