papanikolou kosmosΔεν αφήνουν τίποτα… αναπάντητο οι πρόεδροι και κάτοικοι της δυτικής Αιγιάλειας που συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στην «Παπανικολού» αφού πλέον το «παιχνίδι» παίζεται επικοινωνιακά και στο πλαίσιο αυτό επιχειρούν να μην αφήσουν να δημιουργούνται εντυπώσεις.Οι πρόσφατες δηλώσεις του Απ.Κατσιφάρα και οι αναφορές στην αναγκαιότητα κατασκευής του έργου (με το συσχετισμό με τον Βιολογικό του Αιγίου) προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των προέδρων που σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Πρέπει να σας πούμε κύριε Κατσιφάρα, ότι άλλο είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός και άλλο ο Χ.Υ.Τ.Α. (στην περίπτωση δε της Παπανικολού ούτε καν Χ.Υ.Τ.Α. αλλά σκουπιδότοπος). Θα έπρεπε να ξέρετε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Χ.Υ.Τ.Α. (βλ. ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, Ξερόλακας, Αιγείρας κλπ.).
Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν αξίζει τον κόπο να σας αναφέρουμε τα ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, σχετικά με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, αφού μετέχετε σ’ αυτά. Ας αφήσουμε και το ανύπαρκτο πακέτο χρηματοδότησης, που ψευδώς αναφέρετε ότι θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ, τη στιγμή που η Ε.Ε. δεν χρηματοδοτεί πλέον ΧΥΤΑ μέσω ΕΣΠΑ. Δεν γνωρίζετε λοιπόν κ. Κατσιφάρα ότι με π……………… δεν βάφονται αυγά;;;;;;;
Ακόμα δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι ένας σκουπιδότοπος πάνω στις πηγές των νερών που πίνουμε ΔΕΝ ΙΣΟΥΤΑΙ με τον βιολογικό καθαρισμό;

Αφήστε λοιπόν τις εξισώσεις και ανοίξτε τα αυτιά σας. Επίσης καλό θα ήταν να «σκαλίσετε» και τη μνήμη σας, γιατί ξεχνάτε κ. Κατσιφάρα (δυστυχώς όχι μόνον εσείς, αλλά όλο το τρίο, εννοούμε εσάς τον κ. Σπηλιόπουλο και τον κ. Κατσικόπουλο), ότι βρίσκεσθε εκεί που βρίσκεσθε, γιατί ΕΜΕΙΣ δυστυχώς σας στηρίξαμε.
Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσετε ΔΗΜΟΣΙΑ με δήλωσή σας, ποιος «στέλνει» τα ΜΑΤ στην περιοχή μας; Εσείς ή ο δήμαρχός μας κ. Στ. Θεοδωρακόπουλος;
Και μη μας πείτε ότι τα ΜΑΤ τα φέρνει «ο εργολάβος! Εάν δεν απαντήσετε, σημαίνει ότι είστε ένας από τους «εντολείς».
Καλό είναι να γνωρίζετε επίσης εσείς, ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι που ψήφισαν το ΧΥΤΑ, ότι θα είστε οι ηθικά υπεύθυνοι για ότι συμβεί σε περίπτωση που προσπαθήστε να εγκαταστήσετε με τη βία τον εργολάβο στην Παπανικολού. Οι αντιδράσεις μας όπως λέτε ΔΕΝ πρόκειται να καμφθούν.
Πρέπει να το καταλάβετε: ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας και σας περιμένουμε και εσάς (όπως και τους άλλους) με ανυπομονησία στις επόμενες εκλογές».

«ΕΠΙΘΕΣΗ» ΣΕ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ –ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ
Επίσης με άλλη ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Δυτικής Αιγιάλειας εξαπολύουν «επίθεση» και στον τ.υφυπουργό Κ.Σπηλιόπουλο που με δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του ΧΥΤΑ
«Μας εντυπωσιάζει – για ακόμα μια φορά- η «σταθερότητα των απόψεων και των λεγόμενών σας», όπως άλλωστε συμβαίνει και με άλλους (βλέπε δήμαρχο κ. Στ. Θεοδωρακόπουλο). Ξεχνάτε ότι  σε όποια θέση βρεθήκατε στην πολιτική σας καριέρα  και  σ’ αυτήν που θα πάτε τώρα, εννοούμε Πρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ, βρεθήκατε μόνο και μόνο επειδή ΕΜΕΙΣ σας στηρίζαμε.  Στον τόπο μας έχουμε και μια λαϊκή ρήση που σας ταιριάζει γάντι:  «έφαγε τ’ αρνί κλαρί;  λύκος να φάει τη μάνα», που σημαίνει ότι κατά τη γνώμη σας δεν μας έχετε πλέον ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας και σας περιμένουμε με ανυπομονησία  στις επόμενες εκλογές…» αναφέρουν.
Όσον αφορά τον πρώην δήμαρχο Ερινεού κ΄.Βαρνακιώτη μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Κύριε Βαρνακιώτη, σε`σας δεν έχουμε και πολλά να πούμε, ασφαλώς και θα ακολουθήσουμε το δρόμο που διαλέξαμε.  Το δρόμο της αλήθειας και της νομιμότητας και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.  Φτάνει που μας συνοδεύει η ευχή σας. Έρρωσθε κ Βαρνακιώτη, έρρωσθε!!!».