Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, αποφάσισε διήμερη ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ αποχή των Δικηγόρων Αιγίου από τα καθήκοντα τους την 1η/11/2012 ημέρα Πέμπτη και στις 2/11/2012 ημέρα Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας: 1ον) Για τη μη πλήρωση των δύο (από τις πέντε) οργανικών θέσεων των Δικαστών του Πρωτοδικείου Αιγίου και για την καθυστέρηση κάλυψης τους έστω και με απόσπαση Παρέδρων Δικαστών.
2ον) Για τον απαράδεκτα μακρόχρονο (δηλ. το 2014) προσδιορισμό για εκδίκαση, των αιτήσεων για αναγνώριση δικαιούχων αποζημίωσης από απαλλοτρίωση, καθώς και άλλων ιδιαίτερα επειγουσών υποθέσεων.
Τούτο μάλιστα την στιγμή που:
α) έχουν από μακρού χρόνου παρακατατεθεί τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις της ΠΑΘΕ και της ΕΡΓΟΣΕ στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Αιγίου, αυτές έχουν συντελεσθεί, τα έργα έχουν ξεκινήσει και οι πολίτες δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα της αποζημίωσης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και η Δικαιοσύνη να εμφανίζεται ανάλγητη απέναντι σ’ αυτό.
β) όλες οι συνεδριάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου από τον Φεβρουάριο του 2012 και μέχρι την λήξη του δικαστικού έτους, λόγω απεργιών, αποχών και εκλογών, αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν και συνεπώς δεν υπάρχει αντικειμενικά φόρτος εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής: “Κατόπιν τούτων καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την ηγεσία του Αρείου Πάγου να καλύψουν, άμεσα, τις δύο κενές θέσεις των Παρέδρων στο Πρωτοδικείο Αιγίου και την Διοίκηση του εν λόγω Πρωτοδικείου να ορίσει κατεπειγόντως συντομότερες δικασίμους, όπως ορίζει ο νόμος και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν του εξαμήνου, για αιτήσεις αναγνωρίσεως δικαιούχων και για όσες από τις λοιπές υποθέσεις είναι εξαιρετικά επείγουσες. Τέλος δηλώνουμε προς κάθε αρμόδιο ότι, σε περίπτωση μη άμεσης επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων μας ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί”.