Με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας απάντησε στις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης σχετικά με την αύξηση της  τιμής του βρεφικού γάλακτος κατά 20% το τελευταίο τρίμηνο, όταν με βάση τα ασφαλιστικά μέτρα του Συμβουλίου Επικρατείας επέστρεψε η αποκλειστική διάθεσή τους στα φαρμακεία. Στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί μεταξύ άλλων αναφέρουν: « Όπως γνωρίζετε καλύτερα από μας, η τιμή πώλησης ενός προϊόντος, καθορίζεται από την τιμή αγοράς. Και στην αλυσίδα διακίνησης του βρεφικού γάλακτος, οι φαρμακοποιοί είναι το «τρίτο χέρι». Γνωρίζετε επίσης καλά, πως παρότι ο προηγούμενος Υπουργός Ανάπτυξης, κατήργησε την προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση που όριζε ανώτατο ποσοστό κέρδους στην τιμή πώλησης του γάλακτος, οι φαρμακοποιοί εξακολουθούν να τιμολογούν με το ίδιο ποσοστό κέρδους 12-15%. Κατά συνέπεια, όταν το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών παραμένει σταθερό, δεν έχει καμία λογική να δυσφημείτε τα φαρμακεία, πως ευθύνονται για την άνοδο της τιμής στα συγκεκριμένα προϊόντα. Δεδομένου επίσης, ότι οι φαρμακαποθήκες. Οι φαρμακοποιοί δεν φοβούνται τον ανταγωνισμό και επιθυμούν να έχουν τα γάλατα α’ βρεφικής ηλικίας σε τιμές προσιτές για την ελληνίδα μητέρα. Διαθέτουν 12.000 σημεία πώλησης και 24ωρη λειτουργία επί 365 μέρες το χρόνο καθώς και την πιστοποιημένη επιστημονική κατάρτιση ώστε να υποστηρίξουν με επάρκεια και ασφάλεια τη διακίνηση του προϊόντος. Μεγάλη μερίδα όμως των εταιριών διακίνησης και παραγωγής γάλατος α’ βρεφικής ηλικίας, αρνούνται και να συζητήσουν ακόμα με τις συνεταιριστικές μας εμπορικές επιχειρήσεις, για την επίτευξη καλύτερης τιμής. Ο μόνος τρόπος, αν θέλετε να κατοχυρώσετε χαμηλή τιμή στα γάλατα α’ βρεφικής ηλικίας, είναι αφού λάβετε υπ’ όψιν σας τις γνωμοδοτήσεις, όλων των επιστημονικών φορέων επί του θέματος ακόμα και του Υπουργείου Υγείας, που διαπιστώνουν με επανειλημμένα, πως το γάλα α βρεφικής ηλικίας ως προσομοιάζον με το μητρικό γάλα και πρόσμιξη χημικών ουσιών, αποτελεί επί της ουσίας φάρμακο διατιμήσετε το προϊόν και βάλετε αυτοκόλλητο πλαίσιο στη συσκευασία αυτού ώστε να χορηγείται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η Ελληνίδα μητέρα, αυτή τη στιγμή, ως ανασφάλιστη άνεργη ενδιαφέρεται άμεσα για αξιοπρεπή εργασία και αξιοπρεπή μισθό, για οικονομική τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης του σπιτιού της, για οικονομικότερο καλάθι στο νοικοκυριό της, για τα εμβόλια και τα φάρμακα του παιδιού της, που πρέπει να πληρώσει από την τσέπη της και για ένα σωρό άλλα ζητήματα, που η Μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης έχει ισοπεδώσει, παρά για το €1 διαφορά στο βρεφικό γάλα, που υποκριτικά υπόσχεσθε πως θα βελτιώσει οικονομικά τη θέση της.Κλείνοντας πρέπει να σημειώσουμε, πως δηλώσεις όπως οι χθεσινές, αλλά και του προηγούμενου μήνα του Υπουργού Ανάπτυξης ενώ η υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική κρίση και παρότι υπάρχουν, όπως προαναφέραμε και επιστημονικές γνωμοδοτήσεις αλλά και ευρωπαϊκές δικαστικές αποφάσεις, που δικαιώνουν τους φαρμακοποιούς γι αυτό το θέμα, αποδεικνύουν πως το κράτος δικαίου, σιγά σιγά καταλύεται.
Να γνωρίζετε πως με την πιθανολογούμενη απόφασή σας, αναλαμβάνετε και την ευθύνη για όποια παρενέργεια σε θέματα υγείας προκύψει, από τη μεταφορά πώλησης, ιδιαίτερα ευαίσθητων προϊόντων, όπως είναι τα γάλατα, σε μη επιστημονικά χέρια».