Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ομόφωνα αποφάσισε, την αναπαραγωγή oκτώ αντιγράφων αντικειμένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου:
α) 3 τεμάχια (Χρυσό) στεφάνι με φύλλα Δάφνης με προσθήκη πλέξι γκλας, β) 3 τεμάχια (Πύλινη πυξίδα με διακόσμηση τύπου Δυτικής Κλιτύος Αρχές 3ου αι. π.χ. με προσθήκη πλέξι γκλας & γ) 2 τεμάχια Ερυθρόμορφη Λήκυθος, τέλος 5ου αι. π.χ. με προσθήκη πλέξι γκλας, προκειμένου να προσφέρονται ως αναμνηστικά δώρα σε επισήμους προσκεκλημένους (Κυβερνητικού Εκπρόσωπου και λοιπών προσωπικοτήτων Ελλήνων & Ξένων) που επισκέπτονται τον Δήμο, όπως κατά τον εορτασμό της Τοπικής Εορτής «Ζωοδόχου Πηγής», κατά τις επισκέψεις Δημάρχου – Αντιδημάρχων – επίσημης αντιπροσωπείας Δήμου σε άλλους Δήμους ή και στο Εξωτερικό σε αδελφοποιημένους Δήμους και σε λοιπές πολιτιστικές & αθλητικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αιγιαλείας, αντί συνολικού ποσού 1.538?. Επίσης να συμπεριληφθεί στην αναπαραγωγή των αντικειμένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου και το νέο εύρημα της περιοχής της Αιγιαλείας το «δέπας το αμφικύπελλον», μετά την καταγραφή του και την τοποθέτηση του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου.
Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, αποφάσισε την απευθείας ανάθεση για την παραγωγή των αντιγράφων στον Νικόλαο Λυριντζή, που εδρεύει στην Αθήνα.