Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και πριν από τις εκλογές, αναμένεται να εισηγηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στην σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ φέρεται έτοιμος να αποσύρει την πρότασή του για διαρχία. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προτείνει η εκλογή νέου προέδρου να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, πιθανότατα στις 11 Μαρτίου. Άμεση και καθαρή λύση στο θέμα της ηγεσίας ζητούν 20 βουλευτές, με επιστολή τους προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ, την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας. Μεταξύ άλλων ο κ. Τζουμάκας ανέφερε ότι η χώρα δεν χρειάζεται «μονοφωνία», ούτε «μονόδρομους», καθώς αυτά απαξιώνουν την πολιτική, τη δημοκρατία και τους Έλληνες πολίτες και πρόσθεσε ότι ο ίδιος στάθηκε πάντα «απέναντι σε εκφυλιστικά φαινόμενα, τόσο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και στις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και απέναντι σε παρασιτικές δραστηριότητες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Στον Παπούλια

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα γίνει στις 13.00 ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε αιφνιδίως στη Βουλή η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με το Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που δεν είχε προαναγγελθεί, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία υλοποίησης του PSI και την ολοκλήρωση των νέου προγράμματος, για τις εξελίξεις διεθνώς στην Ευρώπη και την Ελλάδα, τις προτεραιότητες της χώρας την προσεχή περίοδο και τη στήριξη του έργου της κυβέρνησης σε αυτήν την κατεύθυνση.

skai.gr