16.8 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄

Με αφορμή προχθεσινό δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα σχετικά με την πορεία των συναντήσεων των πολιτιστικών σωματείων του δήμου Αιγιαλείας με σκοπό την δημιουργία ενός δευτεροβάθμιου οργάνου, αλλά και με κάποια σχόλια για την ΔΗΚΕΠΑ ,αναφέρουμε τα κάτωθι.Στην συνάντηση της 25/11/2012 των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου ,που πραγματοποιείτο για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος του συλλόγου μας ,συμμετείχαν μόνο 6 σύλλογοι μεταξύ των οποίων υπήρχαν ένας ή δύο σύλλογοι ,που αμφισβητείται η κατάταξη τους στην οικογένεια των πολιτιστικών συλλόγων ,λόγω της ιδιομορφίας των συλλόγων των ,συν δύο σύλλογοι των οποίων οι πρόεδροι είναι τα υποτιθέμενα μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας.
ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
Δεν είναι δυνατόν να ονειρευόμαστε και να αναμένουμε την δημιουργία ενός τέτοιου οργάνου όταν μεταξύ των 80-100 υπαρχόντων πολιτιστικών συλλόγων του δήμου έδωσαν το παρόν μόνο 6 σύλλογοι ,εκ των οποίων ο ένας είναι αρνητικός για αυτή την ιδέα ,όπως και ο σύλλογος ο δικός μας.
Αυτή η παταγώδης αποτυχία φανερώνει την αδυναμία επικοινωνίας με τους συλλόγους ,έλλειψη σωστής ενημέρωσης , αλλά και έλλειψη πλήρης κατανόησης των ωφελειών(ανύπαρκτες) που θα έχουν οι σύλλογοι από αυτή την ένωση.
Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες και αναμονές.
Ο σύλλογος μας όμως ποτέ δεν θα συνδράμει στην υλοποίηση αυτών των φιλοδοξιών και αναμονών.
Ξεκάθαρα παρουσιάσαμε την θέση μας στην προχθεσινή συνάντηση, δηλώσαμε ότι είμαστε αρνητικοί στην παρούσα κατάσταση με αυτές της συνθήκες ,όπου είναι κάθετος και ολοκληρωτική η άρνηση των συλλόγων για τέτοιο εγχείρημα, δεν πήραμε απάντηση σε διάφορα ερωτήματα μας ,ιδιαίτερα στις ωφέλειες που θα προκύψουν .Κάποιες απαντήσεις ήσαν άνευ σημασίας.
Δηλώσαμε επίσης ότι θα είμαστε θετικότατοι στην περίπτωση που όλοι οι σύλλογοι θα θελήσουν να γίνει αυτή η ένωση των συλλόγων ,και όχι η ομοσπονδία όπως την ονομάζουν.
Δηλώσαμε επίσης ότι σε περίπτωση που γίνει κάποια ένωση των 20-25 συλλόγων ,ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να ενεργεί και να εκφράζετε για λογ/σμό όλων των συλλόγων της Αιγιαλείας.
Πιστεύουμε απόλυτα ότι κάθε σύλλογος έχει την προσωπικότητα του ,και μπορεί με προγραμματισμό-εργασία και υπομονή να φθάσει εκεί που μπορεί και θέλει.
Πρέπει να μάθει να διεκδικεί αυτό που του αξίζει ανάλογα φυσικά με την δράση του και την πολιτιστική-τουριστική και οικονομική προσφορά του στις τοπικές κοινωνίες, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχει το ΄΄γνώθι σ’αυτόν΄΄
Όσο για το καπέλωμα των συλλόγων από την ΔΗΚΕΠΑ ,είναι θέμα αποκλειστικό των συλλόγων να το δέχονται ή όχι αναλόγως φυσικά τι επιδιώκουν , και εδώ φαίνεται η προσωπικότητα του συλλόγου να μην δέχονται το καπέλωμα δηλ την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης που μόνο αυτοί πραγματοποιούν για 500 ευρώ, που τους χορηγεί η ΔΗΚΕΠΑ,ή να είναι αρνητικοί σε ανούσιες συνεργασίες, όπως αρνήθηκε ο σύλλογος μας την αναγραφή του 8ου παγκοσμίου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώσαμε το καλοκαίρι στο βιβλιαράκι πολιτιστικού καλοκαιριού 2012 της ΔΗΚΕΠΑ. Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις που η ΔΗΚΕΠΑ όπου η πρόεδρος μαζί με την παρέα της όπου επιθυμούν επιχορηγούν εκδηλώσεις με μεγάλα ποσά π.χ εκδήλωση των 2-3 ωρών επιχορηγήθηκε με ποσόν των 7000€-8000€ , ποσόν που αντιστοιχεί σε επιχορηγήσεις του δήμου που η ίδια προτείνει 16 συλλόγων. Φυσικά σε λίγο καιρό θα είναι υποχρεωμένη η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ με το συμβούλιο να κάνει λεπτομερή απολογισμό των δαπανών της κοινωφελούς επιχείρησης με την σπουδαιότητα και σκοπιμότητα τούτων, για να διαπιστώσουμε εάν θα επαληθευτεί προφητεία κάποιας τοπικής εφημερίδας όταν στην αρχή του χρόνου είχε δημοσιεύσει σχόλια περί αμαρτωλού προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ΄΄
Φυσικά καμιά εμπάθεια δεν υπάρχει εκ μέρους του συλλόγου προς την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ,που ως αρμόδια αντιδήμαρχος πολιτισμού έχει δείξει αρνητική και πολέμια στάση στον σύλλογο μας
-όταν π.χ το 2011 το καλοκαίρι πραγματοποιούσαμε το 7ο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στα Νικολέικα με συμμετοχή συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο, τις ίδιες ακριβώς ημέρες προγραμμάτισε εκδηλώσεις με τοπικά χορευτικά στα Υψηλά Αλώνια
-όταν φύλασσε στο συρτάρι της αίτηση μας 3 μήνες και δεν την έφερνε προς συζήτηση στο Δ.Σ ως έπρεπε
-όταν στην συζήτηση της αιτήσεως μας για χορηγία του 8ου παγκόσμιου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών πρότεινε ως αρμόδια Αντιδήμαρχος ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ.
Και κλείνοντας κάνουμε μία πρόταση
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
Τότε ούτε ενώσεις συλλόγων χρειάζονται που γκρίνια και αντιπαλότητες θα δημιουργούν, αλλά ούτε και θα υπάρχει το παραμικρό παράπονο από τους συλλόγους.
Για το Δ.Σ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular