14.1 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΑμβρόσιος: Προκλητική προβολή της αθεΐας η πολιτική ορκωμοσία Τσίπρα

Αμβρόσιος: Προκλητική προβολή της αθεΐας η πολιτική ορκωμοσία Τσίπρα

AMVROSIOSΚείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο ανέβασε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος όπου για την πολιτική ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα είπε πως είναι προκλητική προβολή της αθεΐας.
Στο μακροσκελές κείμενο του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας αναφέρει πως «η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει την χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται» και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την “συντροφό του”, όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, καί όχι με την “σύζυγό του”, δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος, β) δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα καί γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται νά δώσει τόν θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος!».
Πιο καυστικός ακόμα συνεχίζει: «μια νέα εποχή αρχίζει στην Ελλάδα μας! Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της».
Ο νέος πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλει κάποια επιφύλαξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθυπουργού… Η χώρα προβάλλει σαν μία χώρα αθέων»

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular