Στις 11 Σεπτεμβρίου δημοπρατείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το έργο συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου,

στο τμήμα από την Πάτρα έως το Αίγιο και έπεται η δημοπράτηση του έργου για την συντήρηση από το Αίγιο έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Η δημοπράτηση θα γίνει στις 10 το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου, με προϋπολογισμό 3.770.000 ευρώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Το έργο αφορά την ολική αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα και όχι σημειακές παρεμβάσεις.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια έχει ήδη δρομολογήσει μια μεγάλη δέσμη παρεμβάσεων συντήρησης και βελτίωσης της βατότητας σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκου Υφαντή.

Συνολικά 25,8 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα εξασφαλισμένα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, διατίθενται ώστε οι δρόμοι της Δυτικής Ελλάδας, που επί αρκετά χρόνια παρέμεναν ασυντήρητοι, να αλλάξουν εικόνα, με γνώμονα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους. Η δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει στη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας είναι ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς που θα βελτιώσει αποφασιστικά την οδική ασφάλεια. Οι δρόμοι για πολύ καιρό ήσαν ασυντήρητοι και αυτό είναι μια πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας», έχει αναφέρει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Προσθέτοντας ότι «παραλάβαμε 4.000 χιλιόμετρα οδικού επαρχιακού οδικού δικτύου και 700 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου. Δηλαδή, παραλάβαμε συνολικά 4.700 χιλιόμετρα οδικού δικτύου. Είναι φανερό ότι ένα τόσο εκτεταμένο οδικό δίκτυο έχει τεράστιες ανάγκες διαρκούς συντήρησης».

Γνωστό είναι, επίσης, ότι το οδικό δίκτυο περιήλθε στην δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας σε μια κατάσταση όπου ουσιαστικά κάθε εργασία συντήρησης είχε διακοπεί από το 2007 λόγω έλλειψης πόρων.