krymmenos2015Οι Απόκριες έρχονται και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας προετοιμάζει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια. Επαναπροσδιορίζοντας το ύφος των παιδικών αποκριάτικων εκδηλώσεων που αποτελούν θεσμό τα τελευταία χρόνια, το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο να προσφέρει χαρά και ξεγνοιασιά αλλά και διασκέδαση με το Κυνήγι του Θησαυρού, που σημείωσε αξιόλογη επιτυχία πέρσι και φέτος διευρύνεται μέσα από ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι που θα ξεδιπλωθεί σε όλη την πόλη κατά την Καρναβαλική Περίοδο, σε συνεργασία με το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αιγίου. Ο μύθος που υποστηρίζει φέτος το Κυνήγι του Θησαυρού, έχει τίτλο “Ο Scooby Doo και το μυστήριο του χαμένου θησαυρού” και αναφέρει τα εξής:

“Μετά την τελευταία αρχειοθέτηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, βρέθηκε ένα έγγραφο μεγάλης σημασίας που χρονολογείται στα μέσα του 16ου αιώνα. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται η ύπαρξη ενός θησαυρού απροσδιόριστης αξίας, ο οποίος βρίσκεται καλά κρυμμένος κάπου μέσα στην πόλη. Οι προσπάθειες της αρχαιολογικής υπηρεσίας για την ανεύρεση του θησαυρού απέβησαν άκαρπες. Με προσωπική πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης, κλήθηκαν ο Scooby Doo και η ομάδα του για τη λύση του μυστηρίου. Με τη σειρά τους και αυτοί αναζητούν συνεργάτες απ’όλο τον κόσμο. Μήπως είσαι κι εσύ ένας απ’αυτούς;”

Η ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί για όλους τους ενδιαφερόμενους (διδάσκοντες, συλλόγους γονέων-κηδεμόνων και παιδιά) την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο). Στη συνάντηση αυτή θα δοθούν και τα πρώτα στοιχεία για την λύση του μυστηρίου.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Στο κυνήγι του θησαυρού μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές πρωτοβάθμιας (εξαιρούνται οι Α΄& Β΄ τάξεις Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ενήλικες!
 Ο μέγιστος αριθμός των μελών μιας ομάδας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 άτομα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ενήλικες. Στην περίπτωση αυτή οι ενήλικες πρέπει να είναι λιγότεροι από τα παιδιά.
 Οι ομάδες μεταμφιέζονται εξ’ ολοκλήρου ή διαλέγουν ένα αξεσουάρ της χώρας που έχουν επιλέξει.
 Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο e-mail [email protected] ή στο fax:26910-28210). Η φόρμα συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr

Παραδοσιακά δρώμενα και μεγάλο υπαίθριο καρναβαλικό πάρτυ!

Εξάλλου, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου το απόγευμα το κέντρο του Αιγίου γεμίζει παραδοσιακές φιγούρες, σκωπτικά-περιπαικτικά τραγούδια, έθιμα και δρώμενα της ελληνικής Αποκριάς, σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με χορευτικούς ομίλους της Αιγιάλειας.

Τέλος, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου το πρωί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, θα στηθεί ένα μεγάλο αποκριάτικο “ποτ πουρί”, ένα καρναβαλικό πάρτυ με μουσική, χορό, παιχνίδια και εκπλήξεις. Μικροί-μεγάλοι γίνονται μια παρέα, ντύνονται μασκαράδες επιστρατεύοντας τη φαντασία τους και την ευρηματικότητά τους και μεταμφιέζουν την πλατεία σε ένα πολύχρωμο, χαρούμενο μωσαϊκό!

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά τονίζει: “Προτεραιότητά μας φέτος είναι ,να παίξουν και να δημιουργήσουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, μέσα από τη διασκεδαστική αναζήτηση του Κρυμμένου Θησαυρού που απαιτεί συνεργασία, ευρηματικότητα και καλή διάθεση. Όλη η Αιγιάλεια, ας γίνουμε μια μεγάλη παρέα και με σύμμαχό μας το αποκριάτικο κέφι και το χαμόγελο, ας διασκεδάσουμε σε καρναβαλικούς ρυθμούς!”