πλακαH Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τον Δήμο Καλαβρύτων, υπέβαλε αίτημα για άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάκας,μετά τα επικίνδυνα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και συνεχίζοντα απειλώντας το χωριό Πλάκα – Μορόχαβα Κλειτορίας.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας από την πρώτη στιγμή ενημερωνόταν συνεχώς για την εξέλιξη του φαινομένου έχοντας συνεχή επικοινωνία με τους γεωλόγους της Περιφέρειας, αλλά και τη Δημοτική Αρχή Καλαβρύτων, ενώ σήμερα, πραγματοποίησε αυτοψία στην πληγείσα περιοχή, μαζί με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, κλιμάκιο γεωλόγων από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (Ι.Γ.Μ.Ε.), όπως επίσης και την πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Πλάκας.
Άμεσα ο κ. Κατσιφάρας υπέβαλε αίτημα στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάκας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ήδη στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αχαΐας μαζί με γεωλόγους, ώστε να εξακριβώσουν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος, ενώ βρίσκονται ακόμα μηχανήματα τα οποία απομακρύνουν, χώμα, λάσπες, πέτρες και άλλα φερτά υλικά. Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας: «Σε δεύτερη φάση, όταν ολοκληρωθεί το φαινόμενο, σταματήσουν οι έντονες καιρικές συνθήκες, και έχουμε τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις από τους γεωλόγους και το Ι.Γ.Μ.Ε., θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στήριξης του χωμάτινου όγκου, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».