stratiwtesΓια όπλα-πυρομαχικά που χάθηκαν και για κάποιους κύκλους που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία αποσκοπώντας στο κλείσιμο του τοπικού στρατοπέδου του ΚΕΤΧ, προχώρησε ο Σύλλογος Πολιτικού Προσωπικού, ο οποίος παράλληλα αναφέρεται και σε μια μικρή μειοψηφία στρατιωτικών που επιχειρεί να εκφοβίσει τον επόμενο διοικητή του στρατοπέδου.Ο Σύλλογος ζητά από την πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία να εξετάσει εξονυχιστικά, να ελέγξει και να πατάξει τέτοια φαινόμενα.
Μεταξύ άλλων αναφέρει στην μακροσκελή του ανακοίνωση:
«Σύλλογός μας αγωνίζεται μόνιμα για την επαναφορά της βασικής εκπαίδευσης στο ΚΕΤΧ και την συμπλήρωση των υπαρχόντων κενών με επάνδρωσή του με μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Για αυτό και αντιδράσαμε έντονα στις περυσινές έκτακτες μεταθέσεις μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού στη μέση της χρονιάς, που αποδυνάμωσαν τη μονάδα.
Τα διακινούμενα τις τελευταίες μέρες μας δίνουν την αίσθηση κάποιων σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό την αποσταθεροποίηση και τελικά τη διάλυση-κλείσιμο του ΚΕΤΧ για εξυπηρέτηση αλλότριων και προσωπικών συμφερόντων, και όχι από ενδιαφέρον για το προσωπικό και μάλιστα καλυπτόμενοι από ανωνυμία, πίσω από «κουκούλες».
Μας προκαλεί μάλιστα εντύπωση ότι αυτά τα δημοσιεύματα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα αποκλειστικά στις μέρες των κρίσεων των αξιωματικών με σκοπό να τις επηρεάσουν, όχι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα, αλλά κυρίως σε εμπάθειες και προσωπικά ατομικιστικά συμφέροντα.
Επιπλέον, αφού αυτή τη φορά, όσον αφορά το ταξίαρχο της μονάδας, κάνουν λάθος γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα χρόνια στο βαθμό του για να κριθεί για Διευθυντής, φαίνεται ότι αποσκοπούν στην αποστρατεία του και στην δημιουργία προϋποθέσεων εκφοβισμού για τους επόμενους διοικητές.
Επιπλέον, και κάποιοι από το στρατιωτικό προσωπικό θα πρέπει να αποφασίσουν αν πρέπει να τηρούνται στις μονάδες τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ή να γίνονται εκπτώσεις που οδηγούν σε γεγονότα που έχουν συμβεί (χάσιμο όπλου, κλοπή πυρομαχικών, Hummer κ.λπ.).»