laikes agoresΟλοκληρώθηκε με εσπευσμένες διαδικασίες η έγκριση του νέου Κανονισμού Λειτουργίας για την λαϊκή Αγορά του Αιγίου και αμέσως μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, από το δήμο καλούνται παραγωγοί και πωλητές να προβούν σε ανανέωση των αδειών τους.
Σε κάθε περίπτωση η ορθή λειτουργία της λαϊκής αγοράς είναι στη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να «χτυπηθεί» το παραεμπόριο, ωστόσο κατά τη συζήτηση για την λειτουργία από πλευράς αρχηγών της μειοψηφίας ο μεν Στάθης Θεοδωρακόπουλος επανέλαβε τη θέση του για κλειστή λαϊκή αγορά υπενθυμίζοντας ότι επί θητείας του είχαν γίνει συζητήσεις με ιδιοκτήτες οικοπέδου που προτίθενται να το μισθώσουν για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς και παρότρυνε τη νέα δημοτική αρχή να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα. Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των τοπικών παραγωγών, ενώ ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη των παραγωγών και γενικότερα των πωλητών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Αγορά θέτοντας μια πολύ σημαντική παράμετρο όσον αφορά την ανανέωση των αδειών. «Δεδομένου ότι οι καιροί είναι δύσκολοι θα πρότεινα να δώσουμε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την ανανέωση των αδειών, αφού απ`ότι βλέπω στον κανονισμό λειτουργίας για την ανανέωση και έκδοση άδειας μεταξύ των δικαιολογητικών περιλαμβάνεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Ο δήμος καλεί τους παραγωγούς και πωλητές να υποβάλλουν δικαιολογητικά από 3 έως 24 Νοέμβρη την ίδια ώρα που καθυστερεί η περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν ενημερότητες. Στην ουσία δηλαδή τους στερούμε το δικαίωμα να βγάλουν άδειες. Παράλληλα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε στην προσπάθεια να χτυπηθεί το παρεμπόριο να μην δημιουργήσουμε επιπλέον προβλήματα στους τοπικούς παραγωγούς».
Ωστόσο από πλευράς δημοτικής αρχής αναφέρθηκε ότι οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές και θα εξεταστεί οποιαδήποτε τυχόν δυνατότητα.
Κατά την εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Β.Ψυχράμη ανέφερε στο Δ.Σ. ότι «σκοπός του παρόντος Κανονισμού είναι η ρύθμιση θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Αιγιαλείας, η διασφάλιση των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού και η δημιουργία προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν στον υγιή ανταγωνισμό».
Όσον αφορά το ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ υπενθύμισε ότι η λαϊκή αγορά λειτουργεί:
α ) Από την συμβολή της οδού Νικ. Πλαστήρα , μέχρι την οδό Ταξιαρχών.
β ) Από την συμβολή της οδού Ταξιαρχών , μέχρι την οδό Β.Κωνσταντίνου.
γ) Από την συμβολή της οδού Β.Κωνσταντίνου μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.

*Για τις νέες άδειες που θα διατίθενται σε κενούμενες θέσεις θα διενεργείται κλήρωση. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και σε περίπτωση προσθήκης νέων θέσεων – αδειών.
* Οι αδειούχοι πωλητές λαϊκών αγορών οφείλουν να τηρούν την καθαριότητα και την ευταξία των χώρων που καταλαμβάνουν οι πάγκοι πώλησης των προϊόντων τους.

triantafullopoulosΠαράταση προκειμένου να προλάβουν οι παραγωγοί να ρυθμίσουν οφειλές για να μπορούν να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ζήτησε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος