Τι δηλώνει στον «Ημ» ο Λ.Μαυρουδής δίδοντας λεπτομέρειες για την πευθείας ανάθεση των μελετών του προγράμματος «Μπαλτατζής» σε επτά μηχανικούς της πόλης -εκ των οποίων και η κόρη του- μετά από πρόσκληση σε όλους όσους είχαν νόμιμο μελετητικό πτυχίοΑίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του «Ημ» που παρουσίασε το πολιτικό ζήτημα που αναδεικνύεται από τη «διαμάχη» Θεοδωρακόπουλου –Νικολόπουλου, την οποία φαίνεται πως κάποια πρόσωπα εκμεταλλευόμενα τη μεταξύ τους «αντιπαλότητα» επιχειρούν να επωφεληθούν… Με προφανή σκοπό να παίξουν ρόλο στο δημοτικό μελλοντικό σκηνικό, βάζουν στο «στόχαστρο» συγκεκριμένα στελέχη της δημοτικής αρχής…

Φανερά ενοχλημένος από τον μειωτικό τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το όλο ζήτημα ο Λεωνίδας Μαυρουδής (που το όνομά του μάλιστα αναφέρθηκε σε εφημερίδα συνδεόμενο με «δύσοσμες» αναθέσεις) μιλώντας χθες βράδυ στον «Ημ» μεταξύ άλλων σχολίασε ότι αισθάνεται υπερήφανος για τους χειρισμούς του σχετικά με το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» που είχε αποτέλεσμα να μη χαθούν χρήματα για έργα στο δήμο Αιγιάλειας.
«Όταν το Σεπτέμβρη βγαίνει μία πρόσκληση και σου ζητάει μελέτες για ένταξη μέσα σε δύο μήνες και γνωρίζεις ότι αν κατατεθούν οι μελέτες θα γίνουν στο δήμο έργα 2,5 εκ ευρώ, πως μπορείς άραγε να ενεργήσεις;» αναρωτιέται ο Λ.Μαυρουδής και δηλώνει ξεκάθαρα:
«Ο Δήμος Αιγιαλείας προκειμένου να εκπονήσει τρείς μελέτες και να εντάξει τα έργα αυτά, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ στο πρόγραμμα ¨Α. Μπαλτατζής¨ κάλεσε όλους τους μηχανικούς της πόλης μας που διαθέτουν μελετητικά πτυχία για να αναλάβουν από κοινού την εκπόνηση των μελετών αυτών. Από το σύνολο των εννέα μελετητικών πτυχίων κατάλληλων για την εκπόνηση των μελετών αυτών αποδέχτηκαν την πρόταση του Δήμου οι επτά και συμφώνησαν να πληρωθούν με την ελάχιστη αμοιβή που ορίζει ο νόμος. Έτσι ο Δήμος μας ανέθεσε μετά από όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής και στους επτά μηχανικούς της πόλης μας που είναι κάτοχοι των νόμιμων μελετητικών πτυχίων, μεταξύ των οποίων είναι και η κόρη μου, την σύνταξη των μελετών αυτών. Οι συνολικές νόμιμες αμοιβές που θα πλήρωνε ο Δήμος με διαδικασία διαγωνισμού για τις συγκεκριμένες μελέτες ήταν 290.000 ευρώ. Αντίθετα με τις απευθείας αναθέσεις που ο Δήμος αποφάσισε, βάσει του ισχύοντος νόμου, θα πληρώσει μόνο 80.000 ευρώ δηλαδή θα κερδίσει 210.000 ευρώ».
Σχολιάζοντας πως πρόκειται για μια ομάδα μηχανικών που δούλεψαν με πείσμα αποδίδοντας υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας σημειώνει ότι και παραδόθηκαν εμπρόθεσμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ (τρείς μήνες ) και έχουν παραληφθεί από την Τεχνική Υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο, εφάμιλλες η και καλλίτερες των πανάκριβων μελετών που δημοπρατούνται.
Δεν παραλείπει επίσης να τονίσει ότι: «Επειδή από τυπικό λάθος συμμετείχα στην λήψη της απόφασης σαν μέλος της Οικονομικής επιτροπής παρότι η ψήφος μου δεν επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα παρόλα αυτά το τυπικό λάθος διορθώθηκε με νέα απόφαση στην οποία δεν συμμετείχα».
Τέλος ευχαριστεί δημόσια τους επτά Αιγιαλείς μηχανικούς για την προσφορά τους στην πόλη και στηλιτεύτει τη στάση όσων αφήνουν υπόνοιες πως αυτά τα επτά παιδιά «ήταν συμμέτοχοι σε ύποπτες και αδιαφανείς διαδικασίες».
Σε κάθε περίπτωση το θέμα που άνοιξε προφανώς όχι τυχαία… είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει τα δημοτικά της Αιγιάλειας για αρκετό διάστημα με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και χωρίς προς το παρόν κανείς να μπορεί να πει με ασφάλεια τι πραγματικά θα βγει από αυτή την υπόθεση…