Νέα παράταση για την καταβολή των εισφορών των επαγγελματιών και των αγροτών για τον μήνα Ιανουάριο του 2017 ανακοίνωσε την Πέμπτη 16 Μαρτίου η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Αναλυτικότερα η διοίκηση του ΕΦΚΑ όπως ενημερώνει με σχετικό δελτίο Τύπου αποφάσισε τα εξής:

«Παρατείνει την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και την προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Αντίστοιχα ορίζει την Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2017 και καταβολής εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών)”.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι εισφορές του Ιανουαρίου έπρεπε να είχαν καταβληθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου, αλλά δόθηκε παράταση μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Επίσης οι εισφορές του Φεβρουαρίου έπρεπε να καταβληθούν έως 31 Μαρτίου. Ωστόσο η δραματικά χαμηλή εισπαραξιμότητα του χαρατσιού (50-55%) και η μη αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 60.000 εργαζόμενους με μπλοκάκι οδήγησαν σε άλλη μία παράταση καταβολής των εισφορών (μέχρι 31 Μαρτίου οι εισφορές του Ιανουαρίου και μέχρι 13 Απριλίου οι εισφορές του Φεβρουαρίου).