OPEKEPEΜε στελέχη του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Πλατανιάς.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επικεφαλής του κλιμακίου του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Αρκιτσαίος, ενώ συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βασίλης Μιχαλόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας Σταύρος Βέρρας, καθώς και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΠΕΚΕΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αθανάσιος Παναγόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης Όλγα Μωραϊτου και ο προϊστάμενος Προμηθειών της ίδιας Διεύθυνσης Χρήστος Χρηστάκης.
Στο επίκεντρο τέθηκαν εκκρεμούντα θέματα που αφορούν ελέγχους και πληρωμές δράσεων των προηγούμενων Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, η σύνδεση της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων με τις εξισωτικές αποζημιώσεις, οι έλεγχοι και η καταβολή ενισχύσεων για γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις και μείωσης της νιτρορύπανσης κ.α., για τα οποία η Περιφέρεια ανέπτυξε τον προγραμματισμό της για την έγκαιρη διεκπεραίωσή τους.
Ακολούθως επισημάνθηκε, τόσο από τον κ. Πλατανιά όσο και από τον κ. Αρκιτσαίο, η αναγκαιότητα στενότερης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ Περιφέρειας και Οργανισμού σε θέματα βελτίωσης της λειτουργίας των Υπηρεσιών των δυο φορέων, ενόψει της υλοποίησης δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 από την Περιφέρεια και για τις οποίες Οργανισμός Πληρωμής θα είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.