Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη πρωτοφανή μείωση του τζίρου της αγοράς τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μερικά από αυτά που μπορούν άμεσα να γίνουν, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση στην αγορά και να αναθερμανθεί η οικονομία είναι:1) Η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 2) Η μείωση των φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ. 3) Η παροχή κινήτρων για αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας. 4) Η μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας. 5) Η πλήρης αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, με αρχική μείωση της εθνικής συνεισφοράς. 6) Η επανενεργοποίηση των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.

Tο εμπόριο πεθαίνει, γιατί έχει στεγνώσει η αγορά από ρευστό και οι τράπεζες αδυνατούν να δανείσουν ακόμα και τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ζητά από τον ιδιωτικό τομέα να είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στο κράτος.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί το κράτος τους χρωστάει και δεν πληρώνει.

Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα μας είναι μια πολιτική με στόχο την ανάπτυξη, τη δυνατότητά της να σταθεί στα πόδια της μόνη, να ξαναδώσει την ελπίδα στους πολίτες.

Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα είναι περισσότερη υπευθυνότητα και ευαισθησία. Οικονομία ανταγωνιστική, χωρίς κρατισμό και κρατικοδίαιτους. Δημοκρατία ισχυρή και δίκαιη, χωρίς μισαλλοδοξία και διαφθορά.

Σε τελική ανάλυση, ο τόπος έχει ανάγκη από έντιμους πολιτικούς με φιλότιμο, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία…»._