Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο γραφείο του, προκειμένου να του ευχηθεί για την επέτειο της ονομαστικής του εορτής.  Με τη ευκαιρία της επίσκεψης του αυτής, ο Αχαιός υπ. βουλευτής της ΝΔ ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα προβλήματα του νομού και τις προτεραιότητες που του θέτουν οι πολίτες της Αχαΐας, με τους οποίους συναντάται καθημερινά στις περιοδείες του ανά το νομό. Με αφορμή τη συνάντησή του αυτή με τον Αντώνη Σαμαρά, ο  Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδώ και περίπου δύο χρόνια, οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα το απόλυτο ναυάγιο.
Τα εγκληματικά τους λάθη μας οδήγησαν στο μνημόνιο, στα “λουκέτα”, στην ανεργία, στη φτώχια, στην κοινωνική αποσάθρωση, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, στην εθνική κατάθλιψη…
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Αντώνης Σαμαράς θέτει σε διάλογο με την Ελληνική κοινωνία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή το γρηγορότερο δυνατόν από το Μνημόνιο.
Προτείνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους Έλληνες:
·         Για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει.
·         Για να ζωντανέψουμε την επιχειρηματικότητα.
·         Για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που προκάλεσε η αποτυχημένη πολιτική του ΠΑΣΟΚ στους χαμηλοσυνταξιούχους.
·         Για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική εξουσία.
·         Για να εμφυσήσουμε τη χαμένη αυτοπεποίθηση στη νέα γενιά.
·         Για να δώσουμε και πάλι τη χαμένη αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες
Αξίζει να του δώσουμε μια ευκαιρία…»._