Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών, καθώς και για το βουλευτή που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Διώτης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να διαπιστωθεί αν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που έστειλε Έλληνας βουλευτής στο εξωτερικό, δικαιολογείται από τα δηλωμένα του εισοδήματα.

Ο κ. Διώτης παρήγγειλε εξονυχιστικό έλεγχο στις φορολογικές δηλώσεις του βουλευτή, αλλά και στις δηλώσεις πόθεν έσχες, προκειμένου -με βάση το πόρισμα- να κριθεί αν θα ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για δίωξη με βάση το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δεν ξέρουμε αν νόμιμα ή παράνομα έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού στο εξωτερικό από το βουλευτή, ούτε ποιος είναι.

Αλλά και να μάθουμε ποιος είναι ο ένας και μοναδικός εκατομμυριούχος βουλευτής που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, αυτό δεν αρκεί.

Πρέπει η ελληνική κοινωνία να ενημερωθεί αναλυτικά για την περιουσιακή κατάσταση του συνόλου των βουλευτών και των πρώην βουλευτών.

Θα πρέπει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης να παρέμβουν άμεσα για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια αναφορικά με τις αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών προσώπων και να αναζητηθούν απαντήσεις για την προέλευση των νέων περιουσιακών τους στοιχείων.

Από την άλλη μεριά, το προεδρείο της Βουλής, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα πρέπει να προβούν άμεσα σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις σε μια κοινωνία που υποφέρει και δεν αντέχει να εκπροσωπείται από ανθρώπους που πλούτισαν από την πολιτική.

Οι πολίτες ζητούν να μάθουν ποια ήταν η περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών και των πρώην βουλευτών πριν εκλεγούν για πρώτη φορά και ποιες μεταβολές έχουν γίνει μέχρι σήμερα και πως αυτές δικαιολογούνται…»._