Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας “Public Issue” για την “Καθημερινή”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η νέα έρευνα της εταιρείας “Public Issue” (Καθημερινή, 15/1) αναδεικνύει τη μεγάλη ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες και τη δυσαρέσκειά τους για τη κατεύθυνση της χώρας. Στο κλίμα αυτό, συνεχίζει να μειώνεται η εμπιστοσύνη στην αναγκαστική μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και ο Αντώνης Σαμαράς προβάλει με τεράστια διαφορά ως το μόνο πρόσωπο που είναι κατάλληλο για τη θέση πρωθυπουργού, ενώ η ΝΔ, με ανοδική τάση, καταγράφεται πλέον με υπερδιπλάσια εκλογική επιρροή από το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες εμφανίζονται κατά 91% ανασφαλείς και κατά 85% δυσαρεστημένοι με το επίπεδο της ζωής τους, θεωρώντας παράλληλα κατά 87% ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, δέκα μονάδες ψηλότερα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 όταν οι αντίστοιχες απαντήσεις ήταν 77%.
Αντίστοιχα, οι δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της μεταβατικής κυβέρνησης φτάνουν σήμερα στο 91%, ενώ η εμπιστοσύνη προσωπικά στο Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση της οικονομίας μειώνεται στο 36% από 45% τον Νοέμβριο 2011 με την έλλειψη εμπιστοσύνης να αυξάνεται στο 62% από 35% τον Νοέμβριο 2011.
Με αυτά τα δεδομένα, ο Αντώνης Σαμαράς προβάλει αδιαφιλονίκητα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας με πολύ μεγάλη διαφορά τις περισσότερες προτιμήσεις στο σχετικό ερώτημα: 20%, έναντι 7% του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος υποσκελίζεται από την Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 9%. Ακολουθούν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 5%, η Αλέκα Παπαρήγα με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 2% και ο Φώτης Κουβέλης με 1%.
Την ίδια ώρα, η εκτίμηση που κάνει η εταιρεία για την εκλογική επιρροή της ΝΔ αυξάνεται στο 30,5% από 30% τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2011) ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση για την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ μειώνεται στο 14% από 15,5% τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα η ΝΔ να υπερέχει πλέον με διαφορά 16,5 μονάδων, συγκεντρώνοντας άλλωστε υπερδιπλάσιο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ.
Η Ελληνική κοινωνία ζητά ελπίδα για το μέλλον και αξιοπιστία από τους πολιτικούς της εκπροσώπους.
Μόνο οι εκλογές θα δώσουν τη λύση στο αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η χώρα.
Χωρίς δεύτερες σκέψεις, είναι ο μόνος τρόπος, για την ασφαλή έξοδο της χώρας από την περίοδο της κρίσης…»._