Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη νέα έρευνα της εταιρείας “Alco”, που παρουσιάσθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό “Star” στις 26/1- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η νέα έρευνα την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και την υπεροχή της ΝΔ σε θέση κυριαρχίας στην καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων, σε ένα γενικότερο κλίμα μεγάλης ανησυχίας και δυσαρέσκειας των πολιτών που εξακολουθεί να κρατά ψηλά τη λεγόμενη απροσδιόριστη στάση. Μια δυσαρέσκεια που δείχνει να περιορίζει άλλωστε και τις θετικές εντυπώσεις από την απόδοση της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου της έρευνας η ΝΔ αποσπά το 21,7% από 21,4% στην αμέσως προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας (Δεκέμβριος 2011) ενώ το ποσοστό που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ μειώνεται στο 11,1% από 12,9%.

Σχετικά κερδισμένη εμφανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνοντας 8% από 6,9%, με ΣΥΡΙΖΑ (6,1% από 6%) και ΛΑΟΣ (5% και στις δυο μετρήσεις) να κινούνται σε σταθερά ποσοστά, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα παρουσιάζουν μείωση των ποσοστών τους: Το ΚΚΕ 7,7% από 9,3%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,1% από 3,2% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,9% από 2,5%. Αυξητικά κινούνται, αντίθετα, στο σύνολο τους τα «Λοιπά κόμματα» (που δεν καταγράφονται αναλυτικά) με 6,3% από 4,6%.

Η κινητικότητα, δηλαδή, που παρουσιάζει το εκλογικό σώμα επηρεάζει γενικότερα το κομματικό φάσμα, με χαρακτηριστικό επίσης ότι η λεγομένη απροσδιόριστη στάση (αποχή, άκυρο, λευκό αναποφάσιστοι) εξακολουθεί να καταγράφεται σε πολύ ψηλά ποσοστά (29,9% από 28,4%).

Παράλληλα, μέσα σε κλίμα μεγάλης ανησυχίας και έντονης δυσαρέσκειας εμφανίζονται πολύ περιορισμένες οι θετικές εντυπώσεις από την απόδοση της τρέχουσας μεταβατικής κυβέρνησης με 23% έναντι του 64% που απαντά αρνητικά.

Καθήκον και μέλημα της ΝΔ είναι να μετατρέψει σε ελπίδα τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση των πολιτών. Είναι το μόνο κόμμα που, μέσα από την ίδια την καταγραφή των σημερινών επιλογών των ψηφοφόρων, μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση η οποία θα αντιμετωπίσει συγκροτημένα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τους πολίτες και τις προοπτικές της Ελλάδας…»._