Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά το Νομό, πέρασε από μπροστά και επισκέφθηκε το εργοτάξιο μιας από τις λίγες οικοδομές που αναγείρονται στην Αχαΐα.Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε με τους οικοδόμους και το λοιπό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της οικοδομής τα δύο τελευταία χρόνια.

Με αφορμή την επίσκεψή τους αυτή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με στοιχεία ως αποτέλεσμα της ύφεσης μειώθηκε δραματικά ο κύκλος εργασιών των οικοδομικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων οικοδομικών υλικών, χάθηκαν 100.000 θέσεις απασχόλησης έως σήμερα, ενώ οι μισθοί και τα εισοδήματα στον τομέα της οικοδομής μειώθηκαν με ρυθμό 1 δις ευρώ κάθε χρόνο στην περίοδο 2009-2010.

Παράλληλα, η ύφεση στον τομέα της οικοδομής είχε ως συνέπεια και την επιβάρυνση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης λόγω της μείωσης των εσόδων από ΦΠΑ στην οικοδομή, της μείωσης εσόδων φόρου εισοδήματος εξαιτίας του περιορισμού των μισθών και εισοδημάτων στην οικοδομή, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ εξαιτίας του περιορισμού της απασχόλησης στην οικοδομή, καθώς και την επακόλουθη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας για τους ανέργους στον τομέα της οικοδομής.

Η Νέα Δημοκρατία -αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που είχε η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της αγοράς ακινήτων και κυρίως την εξάρτηση τουλάχιστον 150 επαγγελμάτων από την οικοδομή- δεσμεύθηκε να δώσει μια ανακούφιση στους ανθρώπους που ζουν από την οικοδομή και γενικότερα μια μεγάλη ανάσα στην οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δεσμεύθηκε να προχωρήσει στην επιδότηση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια. Παράλληλα, η υιοθέτηση μιας δέσμης φορολογικών μέτρων, όπως κυρίως  η κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ στα ακίνητα, η μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η μείωση του ΦΠΑ, θα βοηθήσει στην άρση του φόβου για αγορά ή επένδυση σε ακίνητα, στην αύξηση της ζήτησης, στην ανάκαμψη του οικοδομικού τομέα μέσα στο 2013, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στη διάσωση θέσεων εργασίας, καθώς και στη δημιουργία νέων.

Η οικοδομή ήταν και πρέπει να παραμείνει βασικός μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα στο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και στρατηγική ανάπτυξης για τη νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας…»._