Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη διαβίβαση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της δικογραφίας για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για παραποίηση των στοιχείων του δημόσιου χρέους της χώρας- έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Το γεγονός ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης απέστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ελληνικής Στατιστικής Αρχής εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.
Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για αυθαίρετη -κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση  του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών.
Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.
Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις πρόσφατα, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “…εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους…”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Στοιχειώδεις λόγοι δικαιοσύνης και διαφάνειας επιβάλλουν την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται…»._