DS OK

Μπορεί οβάλ γραφείο να μην διαθέτει ο 1ος όροφος της Ανδρέου Λόντου και ο εκεί ένοικος να τους μαζέψει όλους γύρω από το μακρύ ορθογώνιο τραπέζι, που διαθέτει χρόνια τώρα το γραφείο του δημάρχου, αλλά δεν θα ήταν σχήμα οξύμωρο να γραφεί ότι κανείς δεν θα μπορεί να «ποντάρει» με ασφάλεια για το αποτέλεσμα του παιχνιδιού… Τα Δημοτικά άλλωστε, όπως η Πολιτική και η ίδια η ζωή είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, ανατροπών και εκπλήξεων.
Η επίσημη ώρα συνεδρίασης είναι σήμερα Πέμπτη απόγευμα, στις 7 στο γραφείο του δημάρχου, όπου θα συνεδριάσει η δημοτική Αρχή για να εκλέξει το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Δυστυχώς, η όλη ιστορία πήρε εκρηκτικές διαστάσεις κυρίως λόγω της ανάγκης μερίδας συμβούλων να εκφράσουν με θεσμικό τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική Θεοδωρακόπουλου, εκτιμώντας ότι έτσι θα κατοχυρώσουν πιο ευνοϊκή θέση στο μελλοντικό δημοτικό σκηνικό. Βεβαίως, είχαν και την παρότρυνση αντιπάλων του Θεοδωρακόπουλου που θεωρούν ότι έτσι θα επιφέρουν ένα καίριο πλήγμα τόσο στο προφίλ του δημάρχου όσο και στην καθημερινή του λειτουργία στο δήμο, ώστε να τελεί υπό «ομηρία» για τις αποφάσεις που θα θέλει να περάσει.
Μέχρι σήμερα, ως εφημερίδα, αποφύγαμε συνειδητά να σηκώσουμε το θέμα, αφού άλλες θα ΄πρεπε να είναι οι προτεραιότητες για το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, αλλά φαίνεται ότι οι σχέσεις έχουν διαρραγεί αισθητά μεταξύ των μελών της δημοτικής Αρχής αλλά και κάποιων προσώπων με τον ίδιο τον επικεφαλής.
Ήδη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος φαίνεται να εγκαταλείπει την πρότασή του για την Μαρία Μπιρπανάγου, αφού και η ίδια τον διευκόλυνε θέλοντας να αποδείξει ότι το πρόβλημα δεν ήταν αυτή, αλλά η «αντίθεση» που ήθελαν συγκεκριμένοι σύμβουλοι να εκφράσουν ενάντια στο Στάθη Θεοδωρακόπουλο και τα βλέμματα στρέφονται στο εάν θα επιμείνει κάποιο άλλο πρόσωπο να «κοντράρει» την πρόταση του δημάρχου.
Η λογική σκέψη κάθε έμπειρου πολιτικού και ο Θεοδωρακόπουλος διαθέτει σε επάρκεια τέτοια στοιχεία, θα ήταν να προτείνει κάποιο άλλο πρόσωπο και κυρίως να αποδυναμώσει την προσπάθεια δημιουργίας ομάδας απέναντί του.
Φαίνεται ότι η συμφωνία έχει ήδη επιτευχθεί και το όνομα που «ποντάρει» ο Θεοδωρακόπουλος έχει ήδη αρχίσει να διαδίδεται, αλλά μέχρι την ώρα της συνεδρίασης δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια άλλη ανατροπή. Το ερώτημα λοιπόν, εάν ο Θανάσης Παναγόπουλος θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του κόντρα στην Μπιρπανάγου που πλέον απεσύρθη μεθοδικά από το παιχνίδι ή θα προκύψει κάποιο άλλο πρόσωπο απέναντι στην πρόταση του δημάρχου, μένει να απαντηθεί σήμερα το βράδυ…
Εννοείται ότι στην Αιγιάλεια άρχισαν νωρίς-νωρίς τα όργανα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και η σημερινή διαδικασία, εκλογής προέδρου δημοτικού συμβουλίου, εντάσσεται στις προκαταρκτικές αψιμαχίες!!!

Δημαρχιακό «λίφτινγκ» σε αντιδημάρχους, συμβούλους και γραμματέα

MAYR-PSYXΠροσαρμογή… στα νέα δεδομένα με τις περικοπές που ψήφισε η Βουλή για μειώσεις στις έμμισθες θέσεις των δήμων, φέρνει η νέα χρονιά και για το δήμο Αιγιαλείας.
Σε πέντε από επτά μειώνονται οι θέσεις των αντιδημάρχων και στο δημαρχιακό «λίφτινγκ» εντάσσονται και οι θέσεις επιστημονικών συμβούλων και γραμματέων του δημάρχου.
Παρότι επισήμως ακόμα δεν ανακοινώνονται λεπτομέρειες και ειδικά πριν την ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν ήδη ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος έχει διαμηνύσει σε τρία από τα πρόσωπα που ήταν στο περιβάλλον του (δύο συμβούλους και μία γραμματέα) ότι λόγω των περικοπών αναγκάζεται να περιορίσει τις έμμισθες θέσεις και διακόπτει τις συμβάσεις τους.
Σε πολιτικό επίπεδο, με την μείωση των Αντιδημάρχων, τη λύση βρήκε με την διευκόλυνση που του παρείχαν Μαυρουδής -Ψυχράμη που δεν θα είναι Αντιδήμαρχοι αλλά άμισθοι σύμβουλοι του δημάρχου, ο καθένας στον τομέα του, με τις αρμοδιότητες που είχαν ως Αντιδήμαρχοι. Ο Λεωνίδας Μαυρουδής ως Σύμβουλος Ανάπτυξης και η Βάσω Ψυχράμη ως Σύμβουλος Πολιτισμού διατηρώντας και την θέση της προεδρίας της ΔΗΚΕΠΑ.
Βεβαίως, μέχρι να διέλθει των «συμπληγάδων» της εκλογής προέδρου, ο Θεοδωρακόπουλος δεν ανοίγει τα χαρτιά του για τα άλλα πέντε πρόσωπα που θα αναλάβουν μία έμμισθη θέση Αντιδημάρχου με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες. Ο γρίφος, άλλωστε, θα έχει λυθεί λογικά μέχρι τα Φώτα.